تجزیه و تحلیل مولکولی ناحیه ND6 از DNA میتوکندری بز عدنی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین همایش یافته های نوین در محیط زیست و اکوسیستم های کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AGROCONGRESS03_202
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 539
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیروس عبدی وندی

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بهبهان، گروه علوم دامی، بهبهان، ایران

حمیدرضا سیدآبادی

استادیار موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی. کرج. ایران

نعمت ا... رحیمی زاده

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بهبهان، گروه علوم دامی، بهبهان، ایران

چکیده

بز بومی علاوه بر اهمیتی که در بهبود اقتصاد خانوارهای روستایی دارند به عنوان ذخایر مهم ژنتیکی به حساب آمده، که حفظ تنوع ژنتیکی در جمعیت های بومی بز نقاط مختلف ایران به دلیل اندازه کم جمعیت آنان برای انجام برنامه های اصلاح نژادی و افزایش تولید ضروری است. اولین گام در این راه تعیین تنوع ژنتیکی در این جمعیت ها است. در بین نشانگرهای ژنتیکی، توالی یابی ژنوم میتوکندری یکی از بهترین و رایج ترین روش ها برای طبقه بندی ژنتیکی جمعیت ها و گونه های نزدیک به هم، بررسی امکان اشتقاق گونه های مختلف از یک جد مشترک، مطالعه رابطه فیلوژنی هر موجود با سایر گونه ها و نژادها و دست یابی به راه کارهایی برای حفظ ذخایر ژنتیکی می باشد. هدف از این تحقیق تعیین توالی ناحیه ND6 از ژنوم میتوکندری جمعیتی از بز عدنی می باشد. به این منظور از تعداد 30 راس بز عدنی به طور تصادفی خون گیری انجام شد. پس از استخراج DNA از آن ها ناحیه ی ND6 با استفاده از پرایمرهای اختصاصی با تکنیک PCR تکثیر شده و قطعات تکثیر شده پس از خالص سازی توالی یابی شدند. پس از اخذ توالی های مشابه ژنوم میتوکندری دیگر نژادهای موجود در بانک جهانی ژن، درخت فیلوژنی با استفاده از آن ها ترسیم شد. نتایج فیلوژنی مشخص کرد که بز عدنی ایران با بزهای بومی چین و ایتالیا در یک دسته قرار دارد که این امر ممکن است به دلیل حفاظت شده بودن ناحیه ND6 در بز باشد.

کلیدواژه ها

ژنوم میتوکندری، ناحیه ND6 ، تعیین توالی، فیلوژنی، بز عدنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.