مهار زیستی نماتد سیست سیب زمینی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین همایش یافته های نوین در محیط زیست و اکوسیستم های کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AGROCONGRESS03_197
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 462
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی دهقان نصرآباد

دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا

صدیقه فاطمی

موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، تهران

چکیده

نماتد سیست سیب زمینی Globodera rostochiensis یکی از خسارتزاترین بیمارگر های سیب زمینی در سطح جهانی است که می تواند تا 100 % محصول را از بین ببرد و جزو نماتدهای قرنطینه و جدید برای ایران محسوب می گردد. برای مبارزه شیمیایی با این تماتد در ایران در حال حاضر ضد عفونی خاک با متام سدیم با اثرات مخرب زیست محیطی توصیه می شود. کار برد روش های سالم و بی خطر می تواند در کاهش مصرف سموم و کنترل نماتد موثر واقع شود. در این تحقیق برای اولین بار در ایران تاثیر قارچهای Paecilomyces lilacinus وPochonia chlamydosporia var.chlamydosporia روی میزان کنترل نماتد G. rostochiensis روی گوجه فرنگی در شرایط گلدانی بررسی گردید. قارچ ها روی بستر غلات کشت داده شدند. خاک آلوده قبل از کشت توسط متام سدیم ضد عفونی گردید، و در تیمارهای دارای قارچ جمعیت مشخص نماتد و قارچ ها اضافه شد و در هر گلدان یک گیاه کاشته شد. تیمارها در 5 تکرار به مدت 3 ماه در گلخانه قرار داده شدند. کمترین و بیشترین میزان آلودگی به نماتد بترتیب در خاک ضد عفونی شده با متام سدیم و به خاک شاهد تعلق داشت. میسلیوم قارچ ها در تخم نفوذ نموده و جمعیت آن ها را تا حد قابل توجهی کاهش دادند.

کلیدواژه ها

کنترل بیولوژیک، نماتد سیست سیب زمینی،Globodera rostochiensis ،Paecilomyces lilacinus، Pochonia chlamydosporia var. Chlamydospoa

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.