اثر صفرای گاوی بر عملکرد رنگ پذیری و هضم پذیری جیره در ماهی اسکار (Astronotus ocellatus) تغذیه شده با پودر ریزجلبک اسپیرولینا

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین همایش یافته های نوین در محیط زیست و اکوسیستم های کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AGROCONGRESS03_154
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 440
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد نصرتی موفق

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

عبدالصمد کرامت امیرکلایی

عضو هیات علمی گروه شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

حسین اورجی

عضو هیات علمی گروه شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

هدف اصلی این مطالعه بررسی اثر جیره های حاوی صفر، 5/2، 5 و 5/7 درصد پودر ریزجلبک اسپیرولینا (Spirulina platensis) با یا بدون 5/0 درصد صفرا گاوی بر قابلیت هضم پذیری مواد غذایی و رنگ پذیری پوست در ماهی زینتی اسکار (Astranotus ocellatus) می باشد. 288 قطعه ماهی اسکار با میانگین وزنی09/0±73/10 گرم در قالب طرح کاملا تصادفی در آکواریوم های پرورشی با حجم آبگیری 45 لیتر ذخیره سازی شدند. تیمارهای آزمایشی شامل1- شاهد 2- اسپیرولینا 5/2 درصد 3-اسپیرولینا 5 درصد، 4- اسپیرولینا 5/7 درصد، 5- اسپیرولینا صفر درصد + 5/0 صفرا، 6- اسپیرولینا 5/2 درصد+ 5/0 صفرا 7- اسپیرولینا 5 درصد+ 5/0 صفرا ، 8- اسپیرولینا 5/7 درصد+ 5/0 صفرا با سه تکرار بودند. ماهیان به مدت 42 روز با جیره های آزمایشی تغذیه شدند. به منظور حفظ کیفت آب سیفون و تعویض آب به صورت روزانه انجام می گرفت و پارامترهای کیفی آب به صورت هفتگی اندازه گیری شدند. در انتهای دوره پرورش پس از زیست سنجی ماهی ها، غذادهی دو هفته قطع شد و مجددا زیست سنجی صورت گرفت. نتایج حاصله نشان داد هضم چربی و کاروتنویید جیره با افزایش سطح اسپیرولینا افزایش پیدا کرد (05/0> p . بیشترین مقدار کاروتنویید در پایان دوره تغذیه و پس از دو هفته گرسنگی در پوست ماهیانی مشاهده شد که از جیره های حاوی اسپیرولینا استفاده کرده بودند (05/0> p). نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد که 5/7 درصد اسپیرولینا را می توان به عنوان میزان بهینه پودر جلبک در جیره ماهی اسکار استفاده نمود.

کلیدواژه ها

اسپیرولینا، رنگ پذیری، ماهی اسکار، هضم پذیری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.