اصول بینایی استریو و کاربردهای آن در گسترش عملیات کشاورزی خودکار

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین همایش یافته های نوین در محیط زیست و اکوسیستم های کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AGROCONGRESS03_151
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1156
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا فرجی مهیاری

کارشناس ارشد رشته مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه تهران- پردیس کشاورزی و منابع طبیعی

شاهین رفیعی

استاد، دانشگاه تهران- پردیس کشاورزی و منابع طبیعی

چکیده

بدون شک یکی از موثرترین ابزار بشر در درک جهان و شناخت آن، حس بینایی است. درک خصوصیات سه بعدی یک منظره و یافتن اطلاعات هندسی اجسام موجود در آن، از مهم ترین زمینه های تحقیقاتی در بینایی ماشین و کامپیوتر به شمار می آید. بینایی استریو روشی نو ظهور است که از سیستم بینایی انسان الهام گرفته شده است و مختصات سه بعدی اجسام را با استفاده از تصاویر دوربین های چپ و راست و معادلات زیر استریو محاسبه می کند. در کاربردهای رباتیک، استفاده از این روش سبب می شود تا ربات اطلاعاتی از ساختار و شکل هندسی اجسام و مکان آن ها، هم نسبت به ربات و هم نسبت به اجسام دیگر، بدست آورد. الگوریتم استریو شامل چهار مرحله اصلی واسنجی، یکسوسازی، تناظریابی و مثلث سازی است. در این بین دقت سه بعدی سازی تا حد زیادی به واسنجی و تناظریابی وابسته است. واسنجی، فرایند مدلسازی پارامترهای دوربین و تناظریابی، فرایند جفت سازی نقاط بر اساس شباهت آن ها است. مثلث سازی نیز متداول ترین روش برای عمق یابی در صورت داشتن نقاط متناظر است. در این پژوهش به معرفی بینایی استریو، اصول آن و همچنین معرفی کاربردهای آن در کشاورزی دقیق می پردازیم.

کلیدواژه ها

بینایی استریو، تناظریابی، واسنجی، کشاورزی دقیق، یکسوسازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.