پیش فراوری زیستی کاه برنج توسط قارچ تریکودرما ویریده تثبیت شده در یک سیستم ناپیوسته جهت تولید اتانول زیستی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: سومین همایش یافته های نوین در محیط زیست و اکوسیستم های کشاورزی
- کد COI اختصاصی: AGROCONGRESS03_110
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 715
نویسندگان
کارشناسی ارشد، دانشگاه اصفهان
استادیار، دانشگاه اصفهان
چکیده
کاه برنج یک زیست توده ی لیگنوسلولزی ارزان، فراوان و در دسترس جهت تولید اتانول زیستی به شمار می آید. پیش فراوری این زیست توده به صورت زیستی، توسط سویه ای از قارچ تریکودرما ویریده، در یک سیستم ناپیوسته و در مقیاس بنچ مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور ابتدا قارچ به میزان (v/v) 10% در محلول آلژینات سدیم و پلی وینیل الکل تثبیت و سپس به محیط حاوی (w/v) 4% کاه برنج آسیاب شده اضافه گردید. شرایط عملیاتی پیش فراوری در دمای ºC 30 و دور همزن rpm 50 تنظیم شد. این فرایند پس از 10 روز موجب حذف 73/54% لیگنین، 23/33% همی سلولز و 87/20% سلولز گردید. همچنین طی این مدت غلظت گلوکز در محیط پیش فراوری روند افزایشی داشته و در پایان منجر به 13/36% قندسازی گردید. سپس در مرحله تخمیر و هیدرولیز همزمان (SSF)، با استفاده از مخمر ساکرومایسس سرویزیه و انزیم سلوکلست L5/1، تولید اتانول زیستی بررسی گردید که بالاترین مقدار اتانول برابر با g/L 24/16 (معادل g 49/0 اتانول به ازای هر گرم سلولز و بازده ی کلی 38/86%) پس از 36 ساعت به دست آمد. نتایج حاصل از این پژوهش حاکی از آن است که در فرایند پیش فراوری، سویه ی مورد نظر ضمن لیگنین زدایی قابلیت تولید انزیم های سلولیتیک و هیدرولیز سلولز موجود در کاه برنج به گلوکز را نیز دارد و این موضوع نشان می دهد این سویه پتانسیل خوبی برای پیش فراوری و هیدرولیز هم زمان خواهد داشت که در نهایت موجب افزایش بازدهی تولید اتانول زیستی طی تخمیر می گردد.کلیدواژه ها
اتانول زیستی، پیش فراوری زیستی، تخمیر و هیدرولیز همزمان (SSF)، تریکودرما ویریده، کاه برنجمقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.