تاثیر پوزلان طبیعی متاکایولینیت 1 بومی کرمان در کاهش واکنشهای سیلیسی - قلیایی 2 بتن

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس سراسری معماری و مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: ACCS02_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 468
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معین افلاطونیان

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان، ایران

سعید شجاعی باغینی

استادیار بخش مهندسی عمران، دانشگاه شهید باهنر کرمان، ایران

چکیده

خرابی های ناشی از انجام واکنش سیلیسی - قلیایی در بتن و انبساط ناشی از آن یکی از مهمترین خرابی هایی است که در بتن اتفاق می افتد . پس بسیار مهم است که مکانیزم واکنش شناسایی گردد تا بتوان راه حل مناسبی برای کاهش دادن اثرات مخرب آن در بتن پیدا نمود. اگر خواسته شود که انبساط مضاعف و خارح از محدوده در بتن به سبب واکنش سیلیسی- قلیایی رخ ندهد باید، مصالح و سنگدانه ها واکنش پذیری کمی داشته باشند. به علاوه PH محلول زیاد نباشد و همچنین مولد حاصل از انجام واکنش یا کم باشد و یا قابلیت انبساطی کمی داشته باشد. در هر حال اگر واکنش سیلیسی- قلیایی (ASR (در بتن به دلیل فقدان یکی از موارد بالا انجام شود می توان رفتار بتن را با استفاده از مواد پوزلانی مانند دوده ی سیلیس (SF ،(خاکستر پوسته ی شلتوک برنج و متاکایولن با فعالیت بالا (HRM (بهبود بخشید. در این مقاله، هدف معرفی واکنش سیلیسی –قلیایی در بتن و مکانیزم تشکیل و اثرات مضر آن و همچنین نحوه کنترل و کاهش درصد انبساط بتن تحت اثر این فرایند با استفاده از متاکایولن بومی (کرمان) می باشد.

کلیدواژه ها

سنگدانه، واکنش سیلیسی - قلیایی، درصد انبساط، متاکایولن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.