افزایش تعاملات اجتماعی در مجتمع های مسکونی در قالب طراحی مجتمع مسکونی در نوشهر
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری، مدیریت شهری و محیط زیست در هزاره سوم
- کد COI اختصاصی: SDUMEW01_314
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1223
نویسندگان
استاد دانشگاه کمال الملک نوشهر
استاد دانشگاه کمال الملک نوشهر
دانشجوی کارشناسی ارشد،مهندسی معماری،دانشگاه کمال الملک نوشهر
چکیده
خانه در طول تاریخ ظرفی بوده که با نیازها، خواستهها، تمایلات و اعتقادات ساکنان آن که از بستر اقلیمی، فرهنگی و اجتماعی خود برخاسته، شکل گرفته است. در این پژوهش براساس روش تحقیق توصیفی- تحلیلی که نحوه ی جمع آوری اطلاعات ازطریق مطالعات کتابخانه ای و میدانی می باشد به بررسی عوامل موثر در طراحی و رضایتمندی ساکنین از مجتمع مسکونی که در افزایش روابط همسایگی و تعاملات اجتماعی آن ها نقش بسزایی دارد، پرداخته شده است.از انجا که سایت مورد نظر برایطراحی این مجتمع مسکونی در اقلیم مازندران می باشد مطالعات موردی به بررسی روابط و تعاملات اجتماعی درمعماری بومیمازندران پرداخته است. با کنکاش و بررسی معماری گذشته مازندران در می یابیم که فضاها برای پاسخ به نیازها، تعاملات اجتماعی، حفظ حریم ها و نیاز به خلوت و ... به خوبی تعریف شده اند. و امروزه نیز در حقیقت افراد ساکن در یک مجموعهدر صورتی احساس هویت و تعلق خاطر می کنند که آن مجموعه به لحاظ کالبدی دارای ویژگی هایی باشند که حس امنیت،دوستی، همکاری، تعلق خاطر و افزایش روابط چهره به چهره و دوستانه و عوامل مرتبط به آن در میان افراد حاکم باشد. یافته ها نشان می دهد عواملی چون همگنی اجتماعی ساکنین و به کارگیری الگوهای طراحی جهت ایجاد شرایط امن،جذابوراحت برای حضور خانواده ها در فضای باز مجتمع تاثیر به سزایی در افزایش تعاملات اجتماعی همسایگان دارد.ودر نهایت عواملی که موجب احیای روابط همسایگی و افزایش تعاملات اجتماعی می شوند مورد توجه و بررسی قرار گرفته و دسته بندی شده و راهکارهایی برای آن ارایه گردیدکلیدواژه ها
مجتمع مسکونی،تعاملات اجتماعی،فضای جمعی،روابط همسایگیمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهکارهای مقاومسازی سازه های شهری در برابر زلزله و فرونشست زمین
- راهکارهای نوین برای کاهش هزینههای اجرایی و افزایش کارایی در شهرداری ها
- مدیریت و بهروزرسانی بانک های اطلاعات مکانی شهری با GIS در شهرداریها
- پایش سلامت پلها و سازه های شهری با سنسورهای IoT
- کاربرد زنجیره ارزش مکانی در شناسایی و اولویت بندی فرصت های سرمایه گذاری شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.