بررسی منحنی شکنندگی برای ساختمان های بتنی با انواع سیستم باربر جانبی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری، مدیریت شهری و محیط زیست در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: SDUMEW01_290
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1328
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعباس حسینی

عضو هیات علمی گروه عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمی

مسعود کاظمی فلاح

دانشجوی کارشناسی ارشد, مهندسی عمران-سازه, دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمی, اردبیل

چکیده

با توجه به این موضوع که در زلزله های گذشته به ساختمانهای جدید ) طراحی شده بر اساس آیین نامههای روز ( هم خسارات جدی وارد شده است , ضرورت بررسی آسیب پذیری لرزه ای ساختمانهای موجود و از آن مهمتر ساختمانهای درحال ساخت در اثر زلزلههای احتمالی دو چندان می گردد . منحنیهای شکنندگی ابزاری مفید برای بررسی آسیبهای وارده به سازه ها می باشند , این منحنیها سطح محتمل خسارت را ارایه می دهند و می توان با تعیین آسیب , نیاز به مقاوم سازی سازهمورد نظر را تشخیص داد و یا برای یک گروه از ساختمانهایی با مشخصات معین میزان خسارت یک زلزله احتمالی را محاسبه نمود . در این مطالعه دوسازه بتنی با سیستم باربر جانبی متفاوت به ارتفاع 01 طبقه واقع در شهر رشت بررسی گردید . نرم افزارSIESMO SIGNAL01 شتاب نگاشت را برای ورود به 16SAP2000 V جهت بدست آوردن ماکزیمم دریفت نسبی طبقات مقیاس کرد . آسیب پذیری ساختمانها بعد از انجام انالیزهای دینامیکی افزایش یابنده , با استفاده از نمودارهای ماکزیمم شتاب زمین در مقابل ماکزیمم دریفت نسبی طبقات تعیین شده اند .به عنوان شاخص خرابی از معیارهای جابه جایی جانبی مندرج در نشریه 356FEMA برای دو سطح عملکرد استفاده بی وقفه و ایمنی جانی و معیار جابه جایی مندرج در استاندارد0011 استفاده شده است . منحنیهای شکنندگی با توجه به اطلاعات بدست آمده و شاخصهای خرابی, با فرض توزیع دو پارامتری لگاریتمی نرمال برای هر سازه رسم شده است و در بررسی نتایج قابلیت شکنندگی سازه ها در سطح خطر مختلف مورد بررسی قرار گرفته است

کلیدواژه ها

منحنیهای شکنندگی , سازه ی بتنی , تحلیل دینامیکی غیرخطی افزایش یابنده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.