بررسی اثرات زیست محیطی شیرابه محل دفن زباله آستارا بر تنوع زیستی پناهگاه حیات وحش لوندویل

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری، مدیریت شهری و محیط زیست در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: SDUMEW01_287
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 669
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه شریعتی فیض آبادی

گروه محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، لاهیجان،

آزیتا پورحسین

کارشناس ارشد محیط زیست ، اداره محیط زیست آستارا

علیرضا میرزاجانی

پژوهشکده آبزیپروری آبهای داخلی، بندرانزلی، ایران

چکیده

از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر روی مناطق حفاظتشدهی زیستمحیطی کشور، اثرات طرحهای توسعه و پروژههای عمرانی میباشد. در این تحقیق به منظور بررسی اثرات زیستمحیطی محل دفن زباله شهرستان آستارا بر روی تنوع زیستی پناهگاه حیات وحش لوندویل، شیرابهی حاصل از زباله در چهار ایستگاه به فواصل 500 متری از ابتدای محل دفن زباله تا کانال امامزاده، نمونهبرداری و پارامترهای مهم آن به روش استاندارد آزمایش شد. نتایج نشان داد میزان پارامترهای مورد بررسی در کانال امامزاده نسبت به ایستگاههای نمونهبرداری موجود در محل دفن زباله به مقدار قابل توجهی کاهش یافته است. ضمنا آب رودخانه کانال امام زاده نیز مورد آنالیز قرار گرفت و نتایج نشان داد در مقایسه با استانداردهای زیست محیطی موجود که مقادیر مجاز هر یک از پارامترهای TSS ،BOD5 ،COD و روی و مس را به ترتیب کمتر از 25 ،5/4 ،4/3 ،03/0 ،005/0میلی گرم بر لیتر مشخص کرده، بیشتر بود که این نشان دهنده ی احتمال ورود مقادیر اندکی از مواد محلول در شیرابه محل دفن زباله به داخل کانال امامزاده میباشد. به منظور بررسی تنوع زیستی تحت تاثیر آلودگی شیرابه حاصل از محل دفن زباله، تراکم و تنوع جوامع بنتوز موجود در کانال امامزاده، مورد بررسی قرار گرفت و با استفاده از فرمول شاخص تنوع زیستی وضعیت هر ایستگاه از نظر کیفیت آب بررسی شد که نتایج نشان دهندهی کیفیت نسبتا ضعیف در ایستگاه مصب دریا و کیفیت خیلی خوب در ایستگاههای بالا دست بود. جمعیت غالب فون حشرات آبزی ایستگاههای مورد مطالعه را گونههایی با درجه تحمل بالا نسبت به آلودگیهای مواد آلی (8-4= ai (که بترتیب از راستههای Trichoptera ،Ephemeroptera ، تشکیل دادند و جمعیت حشرات آبزی با درجه تحمل پایین (2-0= ai (یا حساس به آلودگیهای مواد آلی که نماد آبهای پاکیزه میباشند، به جز در یک ایستگاه یافت نگردید.

کلیدواژه ها

محل دفن زباله، پناهگاه حیات وحش، شیرابه، بنتوز، شاخص زیستی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.