هویت در معماری تیموریان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری، مدیریت شهری و محیط زیست در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: SDUMEW01_260
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 798
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدحسام الدین طبیبیان

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن،دانشکده هنر و معماری، گروه معماری،رودهن،ایران

چکیده

امروزه در معماری معاصر ایران رسیدن به معماری با هویت مسیله روز و با اهمیت به شمار می آید حرکت به سوی معماری با هویت در معماری و شهرسازی معاصر ایران پاسخی به نیاز های فرهنگی و معنوی مردم کشورمان می باشد.معماری تیموری از بسیاری جهات متاثر از معماری سلجوقی است تا معماری ایلخانی ، محققین آن را ادامه راه معماری ایلخانی می دانند . در این مقاله سعی شده است با استفاده از متون تاریخی و بناهای به جا مانده از دوره تیموریان و با ذکر ابتکاراتی مهم در این دوره ، اثبات شود که معماری تکامل یافته ی تیموری چه از نظر نوع و چه از نظر درجه و رتبه با معماری دوره ماقبل خود یعنی معماری ایلخانی تفاوت دارد . همچنین در این مقاله سعی شده است تا نقش امیر تیمور لنگ و سیاست سلسله تیموری در پیدایش هویت معماری تیموری مشخص شده و ویژگیها و سبک معماری تیموری طبقه بندی گردد . تا بتوان با مطالعه این سبک تمایزی بین هویت معماری این دوره با معماری ما قبل به وجود آورد . دوره تیموری که یکی از دوره های مهم تاریخ معماری به شمار می رود به علت محدوده جغرافیایی سیاسی امروز و تقسیم بندی های مرزی فعلی کمتر مورد مطالعه محققین قرار گرفته چرا که بناهای تاریخی عصر تیموریان اکنون در کشورهای مختلفی همچون ایران ، افغانستان ، ازبکستان و ترکمنستان قرار دارند و دسترسی به همه آنها به صورت مطالعه میدانی سخت است . نیاز به شهرهای با هویت ایرانی - اسلامی امروزه به یک نیاز و خواست عمومی از سوی مردم و مسیولین امروزی کشورمان جهت طراحی معماری با هویت ایرانی- اسلامی تبدیل شده است.

کلیدواژه ها

هویت ، معماری تیموریان ، امیر تیمور ، سبک معماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.