مقایسه تطبیقی نهاد داوری در فقه اسلامی با نهاد داوری داخلی و بین المللی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس سراسری حقوق و مطالعات قضایی
  • کد COI اختصاصی: LLSC01_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 773
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدباقر رحیمی ریگی

دانشجو کارشناسی ارشد حقوق خصوصی گروه حقوق دانشگاه غیرانتفاعی شهید اشرفی اصفهان

منوچهر توسلی نایینی

استادیار و هیات علمی گروه حقوق دانشگاه اصفهان و مدرس دانشگاه غیرانتفاعی شهید اشرفی اصفهان

چکیده

در دین اسلام و فقه امامیه نهادی که شباهت بسیاری به داوری دارد نهاد قاضی تحکیم است. آنچه در این نهاد متبادر به ذهن می شود این است که طرفین دعوا و یا به عبارت فنی تر متخاصمین فردی را بعنوان حکم، میان خود منصوب می کنند و به وی ماموریت حل و فصل دعوای مطروحه را تفویض می نمایید. با این حال موضوع به همین جا ختم نمی شود چرا که در فقه اختلاف نظر گسترده ایی درخصوص شرایط قاضی تحکیم وجود دارد. عمده ی این اختلاف نظرها به این مساله برمیگردد که آیا در قاضی تحکیم به مانند قاضی منصوب برای قضاوت، اجتهاد و مجتهد بودن شرط می باشد یا خیر و اینکه آیا کلیه اصولی که در فقه اسلامی راجع به نهاد مشابه داوری (حکمیت) آمده کاملا منطبق با اصول مقرر در داوری نامه هایداخلی و دیوان هایداوری بین المللی می باشد

کلیدواژه ها

داوری، فقه، ایران، بینالمللی، تطبیق، اسلام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.