بررسی و مقایسه انواع روشهای تقطیر و برج تقطیر

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس سراسری تحقیقات جدید در شیمی، مهندسی شیمی و نفت
  • کد COI اختصاصی: NRCP01_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3015
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رامین دوستی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، گرایش طراحی فرآیند، دانشگاه علوم و تحقیقات تهران

امیر حیدری نسب

دکتری حرفه ای مهندسی شیمی، دانشگاه علوم و تحقیقات تهران

محمدحسین شفیعی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، گرایش فرآیند جداسازی، دانشگاه علوم و تحقیقات تهران

چکیده

روشهای مختلفی برای جداسازی مواد اجزای سازنده یک محلول وجود دارد که یکی از این روشها فرایند تقطیر میباشد. تقطیر در واقع جداسازی فیزیکی برشهای نفتی است که اساس آن، اختلاف در نقطه جوش یدروکربنهای مختلف است. هر چه هیدروکربن سنگینتر باشد، نقطه جوش آن زیاد است و هرچه هیدروکربن سبکتر باشد، زودتر تبخیر میشود. تقطیر، معمولترین روشی است که برای تخلیص مایعات به کار میرود. دراین عمل مایع را به کمک حرارت تبخیر میکنند و بخار مربوطه را در ظرف جداگانهای متراکم میکنند و محصول تقطیر را بدست میآورند. تقطیر در عمل به دو روش انجام میشود. روش اول شامل تولید بخار از طریق جوشاندن یک مخلوط مایع، سپس میعان بخار، بدون اینکه هیچ مایعی مجددا به محفظه تقطیر بازگردانده شود. در روش دوم قسمتی از بخار مایع شده، به دستگاه تقطیر باز میگردد و این مایع برگشتی در مجاورت بخاری که به طرف مبرد میرود قرار میگیرد. با توجه به مطالب ذکر شده در مورد تقطیر ما در این مقاله به بررسی و مقایسه انواع روشهای تقطیر و همچنین مزایا و معایب این روشها پرداختهایم و در پایان برجهای سینیدار و پرشده را باهم مقایسه کردهایم.

کلیدواژه ها

جداسازی مواد، تقطیر، تبخیر، میعان ، مایع برگشتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.