بررسی آثار فسیلی در تعیین تغییرات محیطی رسوبات سازند شیر گشت با تاکید بر فرایندهای رسوبگذاری در بلوک کلمرد- ایران مرکزی
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: چهارمین همایش زمین شناسی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CAGE04_026
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2021
نویسندگان
دانشگاه شهید بهشتی، دانشکده علوم زمین، گروه زمین شناسی
چکیده
بررسیهای صحرایی ساخت های رسوبی زیستی وغیر زیستی ازند شیر گشت، با سن اردوییسین در دو برش کوه عاشقان و کوه راهدار، واقع در بلوک کلمرد در زون ایران مرکزی، منجر به تشخیص 3 مجموعه رخساره ایکنوفاسیس کروزیانا، اسکولایتوس و ایکنوفاسیس مخلوط کروزیانا- اسکولایتوس گردید. رخساره های مذکور، به انضمام بررسی رخساره های سنگی سیلیسی آواری، محیط رسوبی نهشته های مورد نظر را محیط ساحلی/ دریایی کم عمق معرفی می کند. ایکنوفاسیس کروزیانا، تیپیک قسمت های پایینی حاشیه ساحلی تا دور از ساحل زیر قاعده موج با شرایط نسبتا آرام، امرژی پایین تا حدواسط و رسوبات ماسه ای- سیلتی خوب جور شده می باشد. همچنین ایکنوفاسیس اسکولایتوس نشان دهنده محیط های با شرایط انرژی متوسط تا نسبتا پرانرژی همچون قسمت بالایی حاشیه ساحلی و ساحل همراه با رسوبات ماسه ای دانه درشت و خوب جورشده است، جاییکه ارگانیسم ها توانایی سازگاری با شرایط محیطی سخت را دارا می باشند. علاوه بر این، ایکنوفاسیس مخلوط کروزیانا- اسکولایتوس حاصل نوسانات شرایط رسوب گذاری و کاهش انرژی به سمت دریای باز است به طوریکه؛ لیکنوفاسیس های اسکولایتوس به سمت قسمت های پایینی حاشیه ساحلی به ایکنوفاسیس کروزیانا تبدیل می شوند.کلیدواژه ها
ایکنوفاسیس، بلوک کلمرد، سازند شیر گشت، کروزیانا، اسکولایتوسمقالات مرتبط جدید
- بوکسیت زایی در محدوده دشت ده غربی استان یزد
- زمین شناسی و کانی شناسی ذخیره بوکسیت طاقدیس کوه سیاه، زون زاگرس، استان بوشهر
- کاربرد استفاده از اینترنت اشیا و هوش مصنوعی در فرایند هوشمندسازی تولید آلومینیوم
- بررسی تاثیرات استخراج بوکسیت بر محیط زیست و تغییرات اقلیمی
- مدیریت آلودگی ناشی از ضایعات معدن بوکسیت از طریق زیست پالایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.