کنترلکننده مقاوم برای یک اینورتر منبع ولتاژ متصل به ریز شبکه همراه با فیلترLCL

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس سراسری مهندسی برق، کامپیوتر و فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: ECIE01_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 493
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد صالحی

دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه کردستان،سنندج،ایران

رحمت الله میرزایی

دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه کردستان،سنندج،ایران

لقمان سامانی

دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه کردستان،سنندج،ایران

چکیده

امروزه استفاده از مبدلهای الکترونیک قدرت در ریز شبکه های تولید برق به طور چشمگیری رو به افزایش است. سیستمهای توزیع نیز در استفاده از این مبدلهای قدرت مستثنی نمیباشند. بگونهای که طراحی مبدلهای الکترونیک قدرت در سطح توزیع و تولیدات پراکنده4 برای طراحان، به یک چالش مبدل شده است. مبدلهای الکترونیک قدرت از سویچها، قسمتهای کنترلی و فیلترها تشکیل میشوند.از مزایای مهم اینگونه مبدلها میتوان به قابلیت بازتولید توان، کنترل ولتاژ باسهای DC ،کاهش اعوجاج هارمونیکی جریان5 در باس های AC ، کنترل دوجهته توانهای اکتیو و راکتیو، پایین آمدن ظرفیت خازنی در باسهای DC و ضریب قدرت بالا اشاره کرد. درکاربرد مبدلهای متصل به المانهای تولید پراکنده، عموما مسیله اساسی، کنترل سیلانهای توان اکتیو و راکتیو بین منبع تولید پراکنده و مصرف کننده(یا شبکه اصلی) میباشد. بنابراین انتخاب فیلتر مناسب به همراه یک روش کنترلی کارآمد جهت حذف هارمونیک ناشی از فرکانس سوییچینگ بالا، بهبود کیفیت توان، ولتاژ و فرکانس شبکه در مبدلهای الکترونیک قدرت، امری ضروری میباشد. در واقع استفاده از فیلترخطی مرتبه سوم LCL ،کاهش اعوجاج هارمونیکی در فرکانس کلیدزنی پایینتر را میسر میکند که امتیاز قابل توجهی در کاربردهای توان بالا با مقادیر اندوکتانس کل کوچکتر میباشد. از طرفی انتخاب یک فیلتر LCL مناسب باعث بهبود سرعت زمان پاسخ و پایداری شبکه میشود. در این مقاله سعی شده است که عدم قطعیت موجود در طراحی فیلتر LCL در نظر گرفته شود و از یک روش کنترل مقاوم جهت تعیین ظرایب کنترل کننده PI استفاده شود. از نرم افزار MATLAB جهت محاسبه ضرایب PI و شبیه سازی نتایج این طراحی استفاده شده است.

کلیدواژه ها

مبدلهای الکترونیک قدرت،تولید پراکنده، اعوجاج هارمونیکی، فیلتر خطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.