کاربرد روش بولین در مکان یابی محل دفن پسماندهای جامد شهری (مطالعه موردی: شهرستان الشتر)
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دومین کنفرانس علوم، مهندسی و فناوری های محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CESET02_087
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 533
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه کاشان
استادیار گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه کاشان
استادیار گروه جغرافیا و اکوتوریسم، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه کاشان
چکیده
امروزه با افزایش جمعیت و به دنبال آن افزایش تولید زباله، دفن بهداشتی زباله مشکل جدی به نظر می رسد. هدف از این مطالعه استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی جهت انتخاب مکانی مناسب برای دفن بهداشتی زباله در شهرستان الشتر می باشد چراکه متاسفانه این شهرستان فاقد محل دفن مناسب مواد زاید بوده و زباله ها در منطقه خرگوشناب جمع شده و باعث آلودگی زیست-محیطی آن شده است. در این مطالعه از معیارهای طبقات ارتفاعی، شیب، منطقه حفاظت شده، عمق آب های زیرزمینی، فاصله از رودخانه و چشمه و قنات، فاصله از جاده و گسل، فاصله از مناطق سکونتگاهی و شهر و روستا، زمین شناسی، فرسایش، خاک منطقه، کاربری اراضی استفاده شده است. نخست نقشه های معیارهای مذکور، در نرم افزارArcGISتهیه شده و سپس با استفاده از روش بولین،ارزش گذاری نقشه ها، بر اساس ضرایب یک و صفر صورت گرفت، بدین معنی که به گزینه های قابل قبول در هر لایه اطلاعاتی، مقدار یک و به گزینه های غیرقابل قبول مقدار صفر اختصاص یافت. در مرحله بعد، لایه های اطلاعاتی ایجادشده، باهم تلفیق شدند و در حالت اشتراک ارزش ها، مکان هایی که در تمام نقشه های پایه، ارزش یک داشتند جزء مناطق مناسب دفن قرار گرفتند. با اجرای روش بولین منطقه ای با مساحت 1130 هکتار واقع در مرکز شهرستان که 0/75 درصد از منطقه را شامل می شد به عنوان مکان مناسب جهت دفن زباله معرفی شد.کلیدواژه ها
دفن بهداشتی زباله، منطق بولین، الشترمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.