کاهش زمان تاخیر در اشتعال سوخت مایع آمین آزیدی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس سوخت و احتراق ایران
  • کد COI اختصاصی: CCI06_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 883
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی محمدی

تهران – دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال – دانشکده مهندسی شیمی. دانشجو، دانشگاه آزاد اسلامی تهران شمال

محمد سمیع پور گیری

هیات علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

نصراله مجیدیان

هیات علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

شهرام قنبری پاکدهی

هیات علمی، دانشگاه صنعتی مالک اشتر

چکیده

پیشرانه های hypergol موشکی، زوجی از سوخت و اکسیدکننده مایع هستند که در آن احتراق خود به خود پس ازتماس بین دو مایع رخ میدهد. فاصله زمانی میان پاشش سوخت و اکسیدکننده به درون محفظه احتراق تا مشاهدهمینامند که .این زمان بهینه معمولا بین 50 – 1 میلی ثانیه 5 اولین شعله ناشی از احتراق را زمان تاخیر در اشتعال است. تاخیر زیاد در اشتعال، سبب تجمع پیشرانه در محفظه احتراق شده واین امر بعضا موجب ناپایداری احتراق می شود. یکی از راههای بهبود خاصیت hypergolity پیشرانه مایع، استفاده از افزودنیها به منظور کاهش زمان تاخیر در اشتعال آنها میباشد. مقدار بهینه افزودنی به سوخت و اکسیدکننده برای کاهش تاخیر در اشتعال توسط تستهای متداول به دست میآید . مقدار بهینه ماده افزودنی، ترجیحا بین 5- 1 درصد وزنی بر مبنای سوخت hypergol میباشد. در این تحقیق ، از تتراکسید نیتروژن (N2O4 ( بعنوان اکسید کننده و سوخت مایع دی متیل آمینو آزید (DMAZ (از خانواده سوختهای آمین آزیدی بعنوان سوخت نوین و تکوین یافته استفاده و در نهایت با اختلاط افزودنی اتیلن ایمین درسوخت مورد نظر، میزان کاهش زمان تاخیر در اشتعال مورد بررسی قرار گرفت . نتایج این آزمایشات نشان می دهد کهبرای سوخت DMAZ با اکسید کننده N2O4 و در حضور افزودنی اتیلن ایمین ، زمان تاخیر در اشتعال تقریبا به میزان 39 % کاهش داشته است که این زمان از 64 میلی ثانیه در حالت اختلاط مستقیم سوخت و اکسید کننده به 45 میلی ثانیه با حضور افزودنی اتیلن ایمین در سوخت DMAZ کاهش داشته است.

کلیدواژه ها

تاخیر در اشتعال - hypergolity - احتراق - افزودنی - پیشرانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.