ارزیابی ریسک به روش FMEA در اماکن مذهبی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی توسعه سلامت، ایمنی و محیط زیست در حوزه اماکن تفریحی، ورزشی، مذهبی و فرهنگی شهر با رویکرد حفاظت از شهروند و شهر
  • کد COI اختصاصی: URBANHSE01_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1299
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محرمعلی کریمی اصل

بازرس کار وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی

چکیده

مسجد به عنوان مهم ترین کانون فعالیت های علمی ، فرهنگی ، اجتماعی و سیاسی همیشه دارای جایگاه خاص و منحصر به فردی بوده است که بندگان خدا همه روزه در سایه امنیت روحی و روانی ایجاد شده در آن به نماز و عبادت و فراگیری علم و دانش می پردازند براین اساس لازم است که مساجد دارای محیط امن و آرام برای همه ی همه مومنین باشند علی هذا برپایه این امر مهم ، این مقاله در مورد شناسایی خطرات و ارزیابی ریسک به کمک روش FMEA (بررسی حالات شکست و آثار آن ) در این محیط معنوی می پردازد. جهت اثر بخشی مطمین ، فرآیند پایش بایستی جنبه های کنترل را مورد سنجش قرار دهد اندازه گیری خروجی ها به تنهایی دارای ارزش محدودی است لذا پیگیری در زمان ها و حالت های معین بایستی مد نظر باشد .از جمله موارد زیر که بر اساس این ارزیابی می توان به آن اشاره کرد : استقرار فرهنگ ایمنی ، بازنگری و ممیزی دوره ای ، آزمایش نمودن شرایط قطع اضطراری ، ارزیابی نیاز های آموزشی ، آزمایش نمودن نمایانگر های آتش سوزی ، حفاظت و سیستم اعلام حریق، مشخص نمودن خطرات و نتایج ارزیابی ریسک . با توجه به نتایج به دست آمده که بر اساس عدد اولویت ریسک ( RPN ) میباشد موارد زیر به عنوان کانون های مهم خطر و ایجاد حوادث در این اماکن مذهبی میباشند : عدم آشنایی متولیان مساجد با اصول HSE ( ا یمنی و بهداشت ) تجهیزات الکتریکی ، وسایل گرمایشی و نشت گاز رتبه های نخست این بررسی را شامل میشوند بنابراین برای پیشگیری از وقوع هرگونه حادثه انجام اقدامات اصلاحی پیشنهاد شده در این مقاله لازم و ضروری میباشد .

کلیدواژه ها

مسجد ، ارزیابی ریسک ، FMEA (بررسی حالات شکست و آثار آن ) ، عدد اولویت ریسک (RPN)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.