تاثیر قدرت های فرا منطقه ای بر ژیوپلیتیک انرژی ایران در حوزه خزر
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: همایش آمایش سرزمین،جایگاه خزر و چشم انداز توسعه گیلان
- کد COI اختصاصی: LPCCDPG01_025
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 506
نویسندگان
کارشناس ارشد جغرافیای سیاسی
چکیده
حوزه دریای خزر از سال های بعد از فروپاشی اتحاد جماهیرشوروی عرصه رقابت قدرت های بزرگ شده است.در زمان قبل از فروپاشی، این حوزه تحت نفوذ شوروی به عنوان تنها قدرت بزرگ منطقه بود اما بعد از فروپاشی شوروی، ظهور دولت های مستقل در حاشیه دریای خزرمورد توجه قدرت های منطقه ای و فرامنطقه ای قرار گرفت. بعبارت دیگر خلاء ناشی از فروپاشی شوروی و وجود منابع عظیم از انرژی نفت وگاز موجب جلب توجه کشورهای فرامنطقه ای و سرازیر شدن شرکت های عمده سرمایه گذاری به این حوزه گردید و روند جدیدی را در ژیوپلیتیک انرژی ایران ایجاد نمود و باعث نفوذ قدرت های بزرگ در این حوزه گردید. بر این اساس مناسبات جدیدی بینحوزه های جغرافیا، از جمله قدرت و سیاست در این منطقه حکفرما شد و موجب شد منافع ایران در حوزه خزر دچار تغییرات جدی گردد.دولت جمهوری اسلامی ایران نیز پس از فروپاشی شوروی همواره به دنبال بدست آوردن منافع خود در این دریا بوده است، اما موانع ژیوپلیتیک باعث گردیده تا ایران از بخش قابل ملاحظه خود در این دریا محروم گردد. نگارنده با روش توصیفی-تحلیلی با رویکرد علمی به دنبالراهکارهایی جهت موانع موجود برای حل این مشکلات می باشدکلیدواژه ها
ژیوپلیتیک انرژی، قدرت های فرامنطقه ای، دریای خزر، فروپاشی شوروی،دولت های مستقل حاشیه خزر، نفت و گازمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.