بررسی تطبیقی کلام الهی بر نحوه برقراری آسایش در خانه های اقلیم گرم و مرطوب شهر بوشهر

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی کاربرد پژوهش و تحقیق در علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ISECONF01_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 548
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سروش پرویزی مقدم

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، واحد تهران شرق ( قیامدشت)، دانشگاه آزاد اسلامی،تهران،ایران

انسیه قربانی نیا

استادیار دانشکده هنر و معماری. واحد تهران شرق ( قیام دشت).دانشگاه آزاد اسلامی.تهران.ایران

چکیده

بعد از اسلام معماری مذهبی بسیاری در معماری ایران اسلامی داشته ایم و به نوعی در یک جامعه اسلامی و شیعی این نوع معماری چیز بدیعی بشمار نمی رود پس از این رو تاثیر دین و قرآن بر معماری و توجه به دیدگاه آیات قرآنی بر مفاهیم معماری بومی ایران اسلامی می تواند نگاه ژرف تری به معماری این مرز و بوم داشته باشد. مسکن سنتی ایران به عنوان یکی از نشانه های بارز هویت متعالی اسلامی، نقش موثری در حفظ و تعالی فرهنگ دینی و معرفتی خانواده ها دارد، در دیدگاه سنتی معماری ایرانی مسکن همواره نشانگر مامنی آسوده بوده و آسایش و راحتی در طراحی خانه های ایرانی با توجه به اقلیم های بسیار متنوعش محوری کلیدی به شمار می رفته و گویی خانه ایرانی بدون این اصل هویت خود را از دست می دهد . این پژوهش با توجه به نقش آسایش در خانه های بومی که عنصری سازنده، محوری و بسیار حایز اهمیت است و از نکات تاکید شده در قرآن کریم بشمار می رود. که در متعالی ترین مرحله زندگی انسان نیز بر آن تاکید شده است می پردازد . مسکن سنتی شهر بوشهر مانند سایر مناطق ایران همساز با شرایط محیطی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی شکل گرفته است. آسایش و راحتی با توجه به شرایط اقلیمی و جغرافیایی در خانه های بوشهر با استفاده از شیوه های معماری و مصالح سازگار با این اقلیم است و با استفاده از عناصر معماری همچون ایوان ها، نور گیرهای چوبی و شناشیل ها فراهم می شود. با بررسی این عناصر و شیوه های معماری با نوع معماری این شهر در گذشته آشنا شده و پایه ای برای معماری جدید بوشهر بوجود می آید که در آن کمتر به شرایط اقلیمی و بومی این منطقه گرم و مرطوب توجه شده است و هویتی بیگانه با این اقلیم دارد.

کلیدواژه ها

بوشهر ، معماری بومی ، افلیم ، خانه ، آسایش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.