بررسی و تحلیل آثار تادو آندو از دیدگاه نظریه پردازان معاصر

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی کاربرد پژوهش و تحقیق در علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ISECONF01_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2645
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید رفعتی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری,واحد تهران شرق,دانشگاه آزاد اسلامی,تهران,ایران

نسیم خانلو

استادیار گروه معماری,واحد تهران شرق,دانشگاه آزاد اسلامی,تهران,ایران

چکیده

تادایو آندو تعالیم فراگرفته و غیر آکادمیک خود را به عنوان یک معمار با سفرهای آموزشی به اروپا، آمریکا،آفریقا و مطالعه بر روی خانه های فرانک لویدرایت و آثار معماری مدرنیسم قدیمی تکمیل کرد. دراین مقاله سعی بر آن است به روش تحلیل استدلالی فرایند شکل گیری آثار تادایوآندو،از دیدگاه مبانی نظری و روش های طراحی مورد بررسی قرار گیرد.به همین منظور دو اثر معروف تادایو آندو معبد آب و کلیسای نور انتخاب شده تا با بررسی روش های طراحی اتخاذ شده و فرایند طراحی این دو مجموعه به ایده های طراحی وی پی برده شود. مصالح معماری آندو، بتن خام، خورشید، آسمان، سایه و آب یا به عبارت بهتر، فضا است. تاکید او بر این نکته است که کاربران هر فضا باید طبیعت را تجربه و احساس کنند که این موارد ریشه در سنت منطقه ای زیستگاه او - کانزایی - دارد. عناصر اصلی و متناقص معماری آندو عبارتند از نظم، مردم و احساسات انسانی. او در معماری خود، به گونه ای متضاد آنها را با هم ارتباط می دهد و میان آنها تفاهمی ایجاد می کند که از آن جمله می توان به فرم در برابر فرم و فضا داخل در برابر خارج و طبیعت در برابر هندسه اشاره نمود.آندو در اکثر طرحهایش از جذابیت فرم صرفنظر کرده و بر جذابیت فضا تاکید می ورزد.

کلیدواژه ها

تادایو آندو،فضا،سنت،اصول معماری سنتی ژاپنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.