بررسی نقش قدرت نرم ایران و تاثیر آن بر اهداف و منافع راهبردی آمریکا در عراق نوین ( 2014-2003 )

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی بحرانهای ژئوپلتیکی جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: ICGCIW01_077
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1062
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهرام نوازنی

دانشیار گروه علوم سیاسی دانشگاه بین المللی امام خمینی ره

زهرا عبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه بین المللی امام خمینی ره

چکیده

پس از تشکیل حکومت جدید در بغداد، جمهوری اسلامی ایران رسما از ایجاد عراقی باثبات، امن و مستقل حمایت کرده است. دولتی که در عین دوستی با ایران، قادر و مایل به کاهش نفوذ ایالات متحده آمریکا در تحولات داخلی عراق باشد. به هرحال شکل گیری عراق جدید با ویژگی های متفاوت از ساخت قدرت و سیاست، ضرورت تعریف جدید از نقش و موقعیت عراق در سیاست نرم و دیپلماسی هوشمند جمهوری اسلامی ایران با این کشور را اجتناب ناپذیر می کند. اهمیت عراق بیش از هر چیز به دلیل فراهم آوردن ظرفیت های فرصت سازی در سیاست خارجی ایران در سطح روابط دوجانبه، منطقه ای و روابط با قدرت های بزرگ است. بر این اساس در این نوشتار هدف افزایش نفوذ سیاسی جمهوری اسلامی ایران در دولت جدید عراق را تحلیل کنیم به خصوص آنکه در ساختار سیاسی جدید نیروهای شیعی و کرد نقش اصلی را ایفا می کنند. هم زمان ایران با پیگیری قدرت هوشمند به دنبال تسخیر افکار عمومی شیعیان و کردهای عراق برآمده است تا با بهره گیری از قدرت نرم به استحکام جایگاه خویش در عراق بپردازد. بنابراین در این پژوهش تلاش می شود نشان داده شود که قدرت نرم ایران چگونه به عدم تحقق سیاست ها و اهداف راهبردی آمریکا در عراق جدید کمک کرده است روش پژوهش مورد نظر، روش توصیفی _ تحلیلی است. با توجه به ماهیت و موضوع مورد مطالعه، گردآوری اطلاعات با استفاده از روش کتابخانه ای و اینترنتی می باشد.

کلیدواژه ها

عراق نوین، قدرت نرم، قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران، اهداف راهبردی ایالات متحده امریکا در عراق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.