محیط شناسی محیط امنیتی پیرامونی جمهوری اسلامی ایران در مواجهه با داعش؛ بحرانی ژیوپلیتیک در جهان اسلام
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی بحرانهای ژئوپلتیکی جهان اسلام
- کد COI اختصاصی: ICGCIW01_039
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2627
نویسندگان
استاد یار دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران
کارشناسی ارشد مطالعات خاورمیانه از دانشگاه تهران
چکیده
محیط امنیتی دارای جوهره چالشی بوده، گستره و عمق آن در حال تغییر است و کشورها سعی می کنند گفتمان خود را در آن محیط به دیگران دیکته نمایند. مجموعه امنیتی پیرامونی که نوعی از محیط امنیتی است متشکل از چند بازیگر امنیتی ساز همسایه است. جمهوری اسلامی ایران به واسطه ی موقعیت ژیوپلیتیک خود به عنوان یکی از کشورهای جهان اسلام، کشورهای همسایه اش همانند حلقه هایی هستند که به دور این هسته ی مرکزی قرار داند. عامل محوری به عنوان مشخص کننده بازیگران و تهدیدات هر مجموعه امنیتی می باشد؛ از این رو در فضای محیط های امنیتی پیرامونی ایران که ما در یک شبکه ی ژیوپلیتیک در هم پیچیده ای قرار گرفته ایم، یکی از عوامل محوری بحران های قومی - نژادی و دینی - مذهبی می باشد که گونه ای از بحران در جهان اسلام را شامل می شود. این بحران ها به واسطه فعال بودن یا قابلیت فعال شدن در کانون ها و مناطق مختلف پیرامونی ما در یک کلیت، بحران ژیوپلیتیکی را رقم زده یا می زنند. این عامل محوری در قالب تشکیلاتی - ساختاری خود را به شکل باز فعال شدن گروه های تروریستی تکفیری در قالب جدیدی به نام داعش با ویژگی سرزمین پایه و فراملیتی نمایان می سازد. نوشتار حاضر در صدد است که به شناخت مجموعه محیط های چهارگانه امنیتی پیرامونی جمهوری اسلامی ایران در مواجهه با جدیدترین مدل تروریسم تکفیری که موجب استمرار بحران در جهان اسلام می شود، بپردازد.کلیدواژه ها
داعش، محیط امنیتی، مجموعه امنیتی: خاورمیانه، خلیج فارس، شرق، آسیای مرکزی و قفقازمقالات مرتبط جدید
- The Constructive Role of the Basij Organization as a Global Model in Preventing Terrorism
- تبیین نقش استعمار و استکبار جهانی در جنگ های معاصر در کشورهای اسلامی و راهکارهای مقابله با آن
- نفس و جامعه: تاثیرات اجتماعی در اندیشه مذاهب اسلامی
- همدردی وهمدلی اسلامی وپرهیزازتنش بین برادران ایمانی
- اصالت احتیاط در حرمت نفس انسانی به مثابه یک قاعده فقهی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.