تحلیل مقایسه ای حضور و نفوذ اتحادیه اروپا و آمریکا، در آسیای مرکزی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی بحرانهای ژئوپلتیکی جهان اسلام
- کد COI اختصاصی: ICGCIW01_023
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 637
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم سیاسی از دانشگاه رازی کرمانشاه
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده
پس از فروپاشی شوروی و ایجاد یک خلا قدرتی در منطقه آسیای مرکزی و قفقاز، به دلیل اهمیت ژیوپلتیک، ژیواستراتژیک و ژیوپلتیک، قدرت های بزرگ به دنبال نفوذ و حضور در این منطقه بودند که از آن جمله می توان به ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا اشاره کرد. این مقاله درصدد تحلیل و مقایسه حضور و نفوذ آمریکا و اتحادیه اروپا در آسیای مرکزی، که درواقع همگرایی قابل توجهی در سیاست ها و موضع گیری های سیاسی و بین المللی دارند اما به یک رقابت در این منطقه روی آورده اند، است. پس سوال اصلی این پژوهش اینگونه مطرح می شود که: دو قدرت ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا چگونه و با چه اهدافی به تحکیم حضور و نفوذ خود در این منطقه می پردازند در پاسخ به این سوال فرضیه ذیل به سنجش گذاشته می شود: این دو قدرت ضمن آنکه با افزایش نفوذ خود در آسیای مرکزی به دنبال افزایش قدرت در عرصه بین الملل هستند اما هر یک از آن ها اهداف متفاوتی دارند. آمریکا با هدف ملاحظات امنیتی و استراتژیکی، و اتحادیه اروپا با هدف ملاحظات اقتصادی و امنیت انرژی به دنبال گسترش حوزه نفوذ خود در آسیای مرکزی هستند. روش پژوهش نیزاستفاده از منابع کتابخانه ای و اینترنتی می باشد.کلیدواژه ها
آسیای مرکزی، ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا، رقابت، ژیوپلیتیک، ژیواکونومیکمقالات مرتبط جدید
- The Constructive Role of the Basij Organization as a Global Model in Preventing Terrorism
- تبیین نقش استعمار و استکبار جهانی در جنگ های معاصر در کشورهای اسلامی و راهکارهای مقابله با آن
- نفس و جامعه: تاثیرات اجتماعی در اندیشه مذاهب اسلامی
- همدردی وهمدلی اسلامی وپرهیزازتنش بین برادران ایمانی
- اصالت احتیاط در حرمت نفس انسانی به مثابه یک قاعده فقهی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.