تاثیر سطوح مختلف پروبیوتیک primalak و پری بیوتیک فرمکتو و تلفیق آنها در جیره غذایی بر شاخص های رشد، تغذیه وبازدارندگی بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان oncorhynchus mykiss

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش ملی آبزی پروری و اکوسیستم آبی پایدار
  • کد COI اختصاصی: ASAE01_135
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 400
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اکبر جعفری

کارشناس ارشد اداره کل شیلات استان مازندران

حسین ملاآقایی بهنمیری

دانشجوی دکتری تکثیر و پرورش آبزیان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل

پدرام سراجی

کارشناس ارشد اداره کل شیلات خراسان رضوی

بهنام زرگری

کارشناس ارشد اداره کل شیلات استان مازندران

چکیده

این پژوهش به منظور ارزیابی تاثیر سطوح مختلف پروبیوتیک پری مالاک، پربیوتیک فرمکتو و سین بیوتیک بر شاخص های رشد، تغذیه، بازماندگی بچه ماهی قزل آلا رنگین کمان Oncorhynchus mykiss به مدت 42 روز انجام گرفت. آزمایش با استفاده از طرح کاملا تصادفیشامل سطوح صفر)شاهد( 0.2 و 0.4 گرم پروبیوتیک پری مالاک، پربیوتیک فرمکتو و سین بیوتیک به ازای هر کیلوگرم جیره ، در قالب هفتتیمار با سه تکرار طراحی شد. آزمایش در 21 حوضچه سیمانی به ابعاد) 5 * . 3 * 7.متر( در 7 گروه آزمایشی و 3 تکرار انجام گرفت. تعداد 2100 عدد بچه ماهی با وزن 2 ± sd گرمی تولید شده در مزرعه از تخم چشم زده مراکز تکثیر داخلی انتخاب وبه تعداد 100 عدد در هرحوضچه رها سازی شدند.براساس نتایج این تحقیق افزودن پربیوتیک فرمکتو در سطوح 2 و 4 درصد غذا منجر به بروز تفاوت معنی داری در افزایش وزن گردید کهمربوط به گروهای 3 و 4 بود، که این اختلاف فقط با گروه شاهد و گروه 1 معنی دار است) 05 / 0 > P (. ولی حداکثر درصد افزایش وزن درگروه 3 مشاهده می گردد که به غیر از گروه 4 ، با سایر گروهها دارای اختلاف معنی داری می باشد. ) 05 / 0 > P( بهترین ضریب تبدیل غذایی (FCR)درگروه 4 مشاهده می شود که تنها با گروهای شاهد و 2 و 6 دارای اختلاف معنی دار می باشد ) 05 / 0 > P (. بیشترین میزان بازماندگی به صورت معنیدار، در گروهای 5 و 6 که با سین بیوتیک )مخلوطی از مکمل های پری بیوتیکی و پروبیوتیکی( در سطوح 2 و 4 تغذیه شدند به دستآمد) 05 / 0 > P (.، در گروه هایی که با مخلوطی از مکملهای پری بیوتیکی و پرو بیوتیکی مورد آزمایش قرار گرفته بودند، بدست آمد. در درمجموع بکارگیری ترکیبات پری بیوتیکی و پروبیوتیکی به صورت معنی داری باعث بهبود شاخصهای رشد و بازماندگی در سطح مصرف 4 درصد غذا در بچه ماهیان قزل آلا گردید. و استفاده از مکمل پری بیوتیک یا مخلوطی از پری بیوتیک و پروبیوتیک علاوه بر بهبود شاخصهای رشد باعث افزایش بازماندگی نیزشد.

کلیدواژه ها

پروبیوتیک، پری بیوتیک، سین بیوتیک، قزل آلای رنگین کمان، تغذیه، رشد، بازماندگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.