بررسی شاخص های تغذیه ماهی کپور معمولی Cyprinus carpio تالاب انزلی در فصل تخمریزی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش ملی آبزی پروری و اکوسیستم آبی پایدار
  • کد COI اختصاصی: ASAE01_100
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 874
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیوان عباسی

دانشجوی دکترا دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

ابوالقاسم اسماعیلی فریدونی

عضو هیات علمی گروه شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

محمد صیادبورانی

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی، بندرانزلی

حسین رحمانی

عضو هیات علمی گروه شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

این مطالعه بخشی از تز دکترای تخصصی در ارتباط با بیولوژی تولید مثل کپور معمولی در تالاب انزلی و با هدف کسب اطلاع از وضعیت تهی بودن لوله گوارش، ترکیب غذایی و شدت تغذیه ماهی کپور بومی تالاب انزلی در قبل تا بعد از تخمریزی انجام شد. بدین منظور بترتیب تعداد 194 و 193نمونه ماهی نر و ماده بالغ )مراحل 3 تا 7 رسیدگی جنسی( از تالاب انزلی از مهرماه 1394 تا مرداد 1395 بررسی شدند و میانگین وزن بدن ماهیان نر وماده بالغ بترتیب 1 / 313 ± 9 / 648 و 7 / 392 ± 3 / 717 گرم بود. شاخص تهی بودن لوله گوارش ) Vacuity index ( در نرها و ماده ها بترتیب 8 / 27 و5 / 27 درصد تعیین شد ولی در ماههای مختلف در نرها و ماده ها دارای نوسان بوده و نظم خاصی نداشت. این ماهیان در تالاب انزلی از چند نوع گیاه، دتریت، دو خانواده نرمتنان، سه خانواده کرمها، یک خانواده عنکبوتیان، سه خانواده سخت پوستان، 7 خانواده حشرات و حداقل سه خانواده ماهیان تغذیه نمودند. میانگین شاخص شدت تغذیه در نرها و ماده ها بترتیب 5 / 53 ± 37 / 67 و 6 / 69 ± 99 / 76 بدست آمد که تفاوتی نداشتند. این شاخص هم در نرها و هم در ماده ها نظم زمانی متوسطی داشت بطوریکه در فصول سرد )پاییز و زمستان 1394 ( کمتر از فصول گرم )بهار و تابستان 1395 ( بود. همچنین شدت تغذیه در هر دو جنس در دوره تخمریزی بیشتر از دوره بعد از تخمریزی و دوره قبل از تخمریزی بدست آمد

کلیدواژه ها

کپور معمولی،تولیدمثل، تغذیه، تالاب انزلی، دریای خزر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.