سیلاژ ماهی و جایگاه آن در صنعت آبزیپروری کشور

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 604

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ASAE01_041

تاریخ نمایه سازی: 7 اردیبهشت 1396

چکیده مقاله:

سیلاژ ماهی(fish silage)به عنوان یک ماده غذایی جدید در تغذیه دام و آبزیان به کار برده می شود.امروزه کاهش ضایعات یکی ازمهمترین مباحث موجود در بخش کشاورزی و نیز شیلات می باشد . برای کاهش ضایعات ناشی از فرآوری ماهی ها می بایست بهدنبال روشهایی برای ایجاد ارزش افزوده در بخش صنعت بود.از آنجاییکه بیشترین میزان ماهیان صید شده برای مصارف غذای انسانمورد استفاده قرار می گیرند،دسترسی به آبزیان به منظور تهیه پودر ماهی محدود خواهد شد.از طرفی مزارع پرورش آبزیان در دنیا مصرف کننده حدود نیمی از پودر ماهی تولیدی می باشند که با توجه به عدم دسترسی به منابع پروتیینی جایگزین،ایجاد ارزش افزوده برای ضایعات حاصل از فرآوری ماهیان به ویژه ماهیان با ارزشی همچون تون ماهیان از اهمیت ویژه ای برخوردار است .تولید سیلاژیکی از روشهای مناسب برای ایجاد ارزش افزوده است.سیلاژ اغلب از امعاء و احشا ماهی تهیه می شود اما استفاده از ماهیان چرب نیز به عنوان ماده خام مد نظر می باشد.ایده تولید سیلاژ ماهی ، ایده جدیدی نیست .اولین کاری که در این رابطه انجام شد در سوید در سال 1930 میلادی بوده است و تولید تجاری آن در حدود 10 سال بعد در دانمارک شروع شد. در حال حاضر تولید سیلاژ در شکل تجاری آن تنها در کشورهای دانمارک ، لهستان و نروژ صورت می پذیرد

کلیدواژه ها:

نویسندگان

علی بیگی کلشتری

دانشجوی دکتری دانشگاه تهران

سیدولی حسینی

عضو هیات علمی گروه شیلات دانشکده منابع طبییعی دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :