طراحی تیاترشهردزفول با رویکرد ارتقاء حسن تعلق به مکان در محیط های چند قومیتی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس شهرسازی،مدیریت و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: UCONFKH01_126
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 468
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی گل شکوه

کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد بین الملل قشم

سعید ارجمند

عضو هیات علمی دانشگاه تهران شمال

حسام الدین ستوده

استادیار هییت علمی دانشگاه آزاد واحد بین الملل قشم

چکیده

شهر دزفول با جمعیتی بالغ بر 380/248 نفر، دارای قومیت های متعدد با تفاوت های فرهنگی فراوان است و علیرغم پیش بینی کاربری های فرهنگی فراوان در طرح جامع مصوب آن، سالیان دراز است که از کمبود فضاها و کاربری های فرهنگی رنج می برد. با توجه به این مسیله، ضرورت احداث ساختمانهایی با کاربرد های متفاوت فرهنگی بسیار محسوس است و خصوصا0 ساختمان هایی که در آن ها به نمایش در آوردن فرهنگ های قومی و مذهبی اقوام ساکن در منطقه امکان پذیر باشد ؛ یا وجود ندارد و یا اینکه معمولا0 این گونه مراسم در ساختمان هایی با کاربری های دیگر از جمله در بناهای ورزشی صورت می پذیرد. یکی از مهم ترین فعالیت های فرهنگی که می تواند به امکان شکوفایی فرهنگی کمک نماید ، نمایش و تیاتر چه به صورت محلی و چه به صورت حرفه ای و کلاسیک است. از طرفی دیگر شهر دزفول به لحاظ برخورداری از ویژگی های خاص اقلیمی همواره میزبان بخش زیادی از افراد بوده و هست. با این تفاصیل و ضرورت ها، طراحی یک مجموعه ی هنرهای نمایشی حرفه ای که به تواند آوردگاه مناسبی برای تبادل فرهنگی با هدف نزدیکی، شکوفایی و ارتقاء سطح فرهنگی قومیت های موجود در منطقه باشد و همچنین امکان برگزاری همایش ها و جشنواره های نمایشی منطقه ای را فراهم نماید، بسیار ضروری است. در این تحقیق که با روش تحقیق توصیفی-تحلیلی انجام شده است، پس از آن مطالب و اطلاعات گردآوری شده برای چگونگی استفاده از آن در طراحی، مورد تجزیه و تحلیل و عمدتا0 از روش تحلیل گرافیکی قرار گرفت. مهمترین نتیجه ای که از این پژوهش به دست آمد، عمدتا0 در تعریف مقیاس کار بود و خلاصه ی آن نیز این است که برای تیاتر شهر دزفول عملکردی در مقیاس شهری و فراشهری مطرح می باشد. آنچه از تیاترشهر دزفول به عنوان یک کاربری در مقیاس استانی انتظار میرود، علاوه بر اجرای نمایشهای بزرگ و مهم ، محلی است که کلیه فعالیت های نمایشی شهر و همچنین مراسم آیینی و قومی در سطح محلی؛ ملی و بین المللی بتواند باعث نزدیکی و شکوفایی فرهنگی منطقه گردد. نهای تا0 راهکارها و معیارهای طراحی معماری مناسب به منظور تامین اهداف مورد انتظار، ارایه و بر اساس آن تیاتر شهر برای شهر دزفول طراحی گردید.

کلیدواژه ها

فرهنگ محلی، تعامل فرهنگی، تیاتر شهر، دزفول

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.