بررسی عملکرد طراحی اکوپارکها در شهرهای نوین با رویکرد توسعه پایدار
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین کنفرانس شهرسازی،مدیریت و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: UCONFKH01_055
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 572
نویسندگان
عضوء هییت علمی دانشگاه ایلام
دانشجوی کارشناسی دانشگاه ایلام
چکیده
مشخصه بارز شهرها در هزاره سوم میلادی، برنامه ریزی و طراحی بر مبنای همگامی با طبیعت و رعای ت اصول توسعه پا یدار میباشد . بنابراین ضرورت مطرح کردن مباحث اکولوژیکی نظیر اکوپارک در شهرهای امروزی امری محسوس تلقی میگردد. با توجه به تخر یبروز افزون مح یط زیست و افزا یش جمعی ت و در پی آن افزا یشمصرف سوختهای فسیلی و تولید انواع زباله و پسابهای خانگی برا یایجاد توازن بین شهر و طب یعت نی از به احداث اکوپارکها امر یضروری می باشد. اکوپارکها امروزه یکی از رو به رشدتر ین فضاها یعمومی در کشورهای در حال پیشرفت جهان هستند. در واقع اکوپارکها با هدف ارتقا ی آگاهی ها ی زیست محیطی و تامین حمایتهای علمی، فنی و تجاری لازم احداث میگردند. در اکوپارک تا 100 درصد زباله بازیافت می شود و حدود 50 درصد انرژی مورد نیازآن از خورشید تامین میگردد. در این پارک 100 درصد فاضلاب قابل بازیافت می باشند و در س اخت آن تا 75 درصد از مصا لح بومی استفاده م یشود. از ای ن رو مقاله حاضر با هدف ارایه ضوابط و معیارهای برنامه ریزی و طراحی اکولوژیکی پارکهای شهری و امکان استفاده از آنها در طراحی پارکهای جدید و موجود تهیه شده است. روش تحقیق در این مقاله مبتنی بر روش تحلیل ی توصییفی بوده و اطلاعات مورد نیاز با استفاده از روش کتابخانه ای جمع آوریگردیده است. نتایج نشان از آن دارد که با احداث اکوپارکها میتوان به شهری از لحاظ اقتصادی خودکفا، از لحاظ اقلیمی سازگار با طبیعت و به لحاظ اجتماعی هویت بخش و متمایزکننده خصوصیات خرده فرهنگ محلی دست یافت.کلیدواژه ها
طراحی اکوپارک،توسعه پایدار،پارک اکولوژیکی،سیمای شهریمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.