جایگاه حقوقی فردی و آزادی های عمومی در قوانین اساسی هر کشور

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس ملی فقه، حقوق و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: CJLP01_080
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 11162
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا زنهاری

چکیده

حقوق مجموع قوانین ومقرراتی است که هدف اصلی آن برقراری نظم و عدالت می باشد؛ حقوق فردی مجموعه قواعد و مقرراتی است که دارای همان هدف اما از طرف مقنن به افراد داده می شود. شناسایی این حقوق در اسناد بین المللی وحقوق بشری از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر1948 ،اعلامیه حقوق بشر و شهروند فرانسه و... صورت گرفته و کشورها نیز در عرصه قانون گذاری در قوانین اساسی خود به آنها توجه می کنند از جمله این حقوق حق صیانت و آزادی تن، امنیت ، آزادی رفت و آمد، تعرض نا پذیری مکاتبات و ... است. از طرفی آزادی اندیشه و عقاید به عنوان یکی از حقوق و آزادی های عمومی مانند آزادی های اقتصادی و اجتماعی همیشه و در هر جامعه ای مورد چالش و سوال قرار می گیرند. در این نگارش ابتدا به معرفی حقوق فردی و آزادی های عمومی که بر اساس اسناد بین المللی شناسایی شده می پردازیم و سپس به بررسی هر یک از آنها در قوانین اساسی هر کشور خواهیم پرداخت و به این سوال جواب خواهیم داد که چه لزومی دارد این موارد در قوانین اساسی هر کشور درج شده و به آنها در قوانین اساسی پرداخته شود .

کلیدواژه ها

حقوق فردی، حقوق عمومی، آزادی های اساسی، قانون اساسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.