الکل

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس ملی فقه، حقوق و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: CJLP01_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2968
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی سلیمی

استاد راهنما - عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی قایمشهر

لیلا بهرامی کوتنایی

دانشجوی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی

وحید عبدی حسین آبادی

دانشجوی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی

چکیده

بشر در دوران معاصر دچار آسیبها و چالشهای فردی و اجتماعی فراوانی شده و در تکاپوی حل آنها، در دام نابهنجاری های دیگری گرفتار شده است. مصرف مشروبات الکلی، یکی از نابهنجاریهایی است که تاثیرات منفی و مخربی را در عرصههای خانوادگی به همراه دارد. بدین لحاظ نهاد خانواده، به عنوان مهمترین نقطه آسیبپذیر این انحراف محسوب میشود؛ به گونهای که میتوان میخوارگی مردان را جرمی علیه خانواده تلقی کرد. البته گرایش به استفاده از الکل در کشورهای اسلامی به دلیل تابوی تحریم شراب، تبدیل به بحران اجتماعی نشده است. با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، میگساری در ک شورمان تقلیل یافت، اما پس از پایان جنگ تحمیلی و بروز برخی ناهنجاریهای اجتماعی، به تدریج بر آمار مصرف کنندگان الکل افزوده شد و آسیبهای اجتماعی ناشی از آن دامنگیر خانواده ها گردید، و عمده کالایی که به صورت قاچاق از غرب کشور (مرز عراق) وارد کشورمان میشود، مشروبات الکلی است. به اعتقاد مدیرکل امور آزمایشگاه های سازمان پزشکی قانونی، آمار کامل و دقیقی از مصرف کنندگان و معتادان الکل وجود ندارد، اما افرادی که به عنوان متهم یا مشکوک به مصرف شبانه روزی الکل هستند، از طریق دستگاهها و ضابطین قضایی برای آزمایش پزشکی قانونی ارجاع داده می شوند، اکثرا مردانی در سنین 20 تا 30 سال هستند و بیشترین میزان مصرف مشروبات الکلی نیز در طی روزهای تعطیل صورت میگیرد. براساس پرونده های مختومه دادگاه های عمومی کشور نیز نرخ مشروبخواری در حال افزایش است. عوامل زیادی از جمله ژنتیکی و بیولوژیکی ، وراثتی ،روانشناختی ،وخانوادگی درگرایش افراد به مصرف مشروبات الکلی دخالت دارند.

کلیدواژه ها

شراب- اختلالات روانی- اختلال حافظه- عواقب قانونی- اثرات الکل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.