بررسی وضعیت زیست محیطی اماکن ورزشی بر اساس دستورالعمل سازمان حفاظت از محیط زیست ( مطالعه موردی: منطقه پنج شهرداری تهران )
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دومین همایش ملی دستاوردهای نوین تربیت بدنی و ورزش
- کد COI اختصاصی: IUCSPORT02_174
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3900
نویسندگان
دانشیار دانشگاه پیام نور
دانشجوی دکتری مدیریت ورزشی دانشگاه علامه طباطبایی
چکیده
اماکن ورزشی به دلیل نقش قابل توجهی که در بالا بردن سلامت جسمی و روانی شهروندان دارتد به عنوان یکی از مهمترین کاربری ها در سطح شهر مطرح هستند. این امکن به عنوان جزیی از چرخه محیط زیست می توانند تاثیر پذیر و تاثیرگذار بر مسایل زیست محیطی باشند. عدم توجه به مسایل زیست محیطی در فضاهای ورزشی باعث بروز مشکلات زیادی از قبیل؛ آلودگی های زیست محیطی، استفاده نادرست از منابع انرژی، افزایش هزینه ها و کاهش کارایی در اماکن ورزشی می شود. از این رو هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی وضعیت زیست محیطی اماکن ورزشی غیر خصوصی منطقه پنج شهرداری تهران بود. روش تحقیق از نوع توصیفی پیمایشی است. نمونه آماری این پژوهش شامل تمامی فضاهای ورزشی غیر خصوصی منطقه پنج شهرداری تهران بود. جهت گردآوری اطلاعات از چک لیست استاندارد شده سازمان حفاظت از محیط زیست استفاده شد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که تا کنون برنامه ریزی مدون و ویژه ای در خصوص اصلاح ساختار اماکن ورزشی از لحاظ زیست محیطی صورت نگرفته است و تنها در پاره ای از اوقات به برنامه ریزی مقطعی اکتفاء شده است. یافته ها به نکات قابل توجه ای در خصوص مسایل زیست محیطی اماکن ورزشی اشاره می کند که می تواند در برنامه ریزی جهت یک مدیریت سبز بر این اماکن کمک موثری نماید. مدیریت و اصلاح الگوی مصرف، بهره گیری از منابع انرژی تجدید پذیر، مدیریت مواد زاید و پسماند، مشاوره با متخصصین محیط زیست، ارتقاء سطح آگاهی های زیست محیطی کارکنان و کاربران و اصلاح سیستم بهداشتی از جمله اقدامات مهم برای رعایت اصول زیست محیطی در اماکن ورزشی هستند.کلیدواژه ها
اماکن ورزشی، محیط زیست، منطقه پنج شهرداری تهرانمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی موانع مدیریتی اماکن ورزشی خصوصی سازی شده در شهر تهران
- بازطراحی سیاست گذاری ورزشی با رویکرد مشارکت محور: از ورزشکار تا سیاست گذار
- بررسی میزان شیوع آسیب های رشته میل گیری سنگین در ورزشکاران نخبه ورزش زورخانه ای ایران
- بررسی عوامل و راهکارهای موثر برتوسعه گردشگری منطقه آزاد کیش با تاکید بر جاذبه های طبیعی ورزشی
- نقش دخالت های سیاسی در انتصاب مدیران در فدراسیون های ورزشی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.