اثر 8 هفته تمرین هوازی شدید بر میزان افسردگی و سرتونین پلاسمای خون مدد جویان شهر بوشهر

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش ملی دستاوردهای نوین تربیت بدنی و ورزش
  • کد COI اختصاصی: IUCSPORT02_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1100
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه سلیمی

کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر، بوشهر، ایران

فخرالسادات هاشمی

مربی گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر، بوشهر، ایران

روح الله ارشادی

مربی گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر، بوشهر، ایران

چکیده

سروتونین یکی از ناقل های عصبی (نروترنسمیترها) فعال در سیستم عصبی مرکزی و دستگاه گوارش است. نقش سروتونین در لوله گوارش این است که هضم غذا را کنترل می کند در حالی که در سیستم عصبی مرکزی نقش کنترل خلق و خوی، خواب، اشتها، قدرت یادگیری و حافظه را بر عهده دارد. در جامعه آماری این تحقیق را زنان نداتگاه بوشهر تشکیل می دادند که از این میان 40 نفر حاضر به همکاری نشد. نمونه های آماری یا میانگین سنی 44 سال، قد 161 سانتی متر و وزن 59 کیلوگرم به طور تصادفی به دو گروه کنترل ( 20 نفر ) و تجربی ( 20 نفر ) تقسیم شدند. برای بررسی میزان افسردگی در میان نمونه ابتدا پرسشنامه بگ توزیع شد که به دلیل عدم سواد در بین افراد 80 نفر از آنها پرسشنامه را تکمیل نمودند. سپس 48 ساعت قبل از آغاز تمرینات از تمامی نمونه ها 5 سی سی خون از ورید بازویی آنها گرفته شد. برای اندازه گیری شاخص خونی از دستگاه الیزا استفاده گردید. گروه تجربی به مدت 8 هفته تمرینات هوازی و هر هفته سه جلسه، که در آخرین جلسه به مدت 60 دقیقه با رعایت اصل اضاف بار تدریجی تمرینات را انجام دادند. پس از جمع آوری داده ها، ابتدا کلیه ی داده ها کدبندی و وارد نرم افزار SPSS ویرایش شماره 20 گردید و سپس تجزیه و تحلیل داده ها در دو سطح توصیفی و استنباطی صورت گرفت. در سطح توصیفی از شاخص هایی نظیر میانگین، انحراف معیار استفاده شد. در بخش آمار استنباطی نیز جهت آزمون فرضیه های تحقیق در هر گروه در مراحل مختلف از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه استفاده شد. نتایج این تحقیق نشان داد که 8 هفته تمرینات هوازی باعث افزایش معنی داری در میزان سروتونین گروه تجربی گردید (0/001 =P ). در حالی که در گروه کنترل هیج گونه افزایشی معنی داری وجود نداشت.

کلیدواژه ها

افسردگی و سروتونین، تمرین هوازی، پلاسمای خون، مدد جویان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.