مقدمهای بر فرکتال و کاربرد های آن با نگاه ویژه بر مهندسی معدن

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش ملی علوم و فناوری های نوین ایران
  • کد COI اختصاصی: PFCONF02_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1165
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عادل شیرازی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی اکتشاف معدن ، دانشگاه صنعتی بیرجند

عارف شیرازی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معدن دانشگاه صنعتی امیرکبیر

رضا روکی

استادیار ، دانشکده عمران ، معدن و شیمی ، دانشگاه صنعتی بیرجند

بشیر شکوه سلجوقی

دانشجوی دکتری اکتشاف معدن ، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

هندسه فرکتال یا برخال پدیده های طبیعی و اجسام پیچیده و نامنظم را با روابط ریاضی مطالعه میکند، برخلاف هندسه اقلیدسی که اجسام و پدیده های طبیعی را منظم و دارای بعد صحیح (برای مثال یک، دو و سه بعدی) در نظر می گیرد، هندسه برخال برمبنای بعد غیرصحیح است . این شاخه از هندسه که توانایی بررسی تغییرپذیری متغیرهای پیچیده را با بررسی های ساده را دارد در علوم مختلف که بی نظمی های طبیعی (با بیانی بهتر نظم در بی نظمی) در آن حاکم است کاربرد دارد .در مهند سی معدن به دلیل روبرویی با ساختار زمین شناسی که ساختاری تجربی و منطبق بر طبیعت است برخال می تواند کمک شایانی به بررسی این تغییرا ت کند. در این مورد مقدمه ای عمومی بر هند سه فرکتال، توزیع فرکتال و بعد فرکتال ، به طور اجمالی گامهای شناخت توزیع فرکتالی یک متغیر و نحوه تعیین بعد فرکتال آن بیان و بعد از معرفی توزیعهای فرکتالی عیار کانسارها به طور ویژه کاربرد این توزیع ها درمهندسی معدن و بالاخص اکتشاف مطرح گردیده است

کلیدواژه ها

فرکتال، مهندسی معدن، اکتشاف، آنومالی ، Fractal

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.