مقایسه میزان تمایل به سبک زندگی اسلامی ایرانی در حوزه اوقات فراغت برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی در دختران دانش آموزان شهری و روستایی دروره متوسطه 2 شهرستان آزادشهر سال تحصیلی 95-94

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 310

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HSZTAYBAD01_077

تاریخ نمایه سازی: 7 اردیبهشت 1396

چکیده مقاله:

سبک زندگی از زمره مفاهیمی است که در حوزه جامعهشناسی و مطالعات فرهنگی برای بیان پارهای واقعیتهای فرهنگی مطرح و به کار می رود. از جمله موضوع های نگران کننده در عصر حاضر، توسعه آسیب های اجتماعی مراکز آموزشی مدارس و دانشگاه ها است که به یکی از چالش های فرا روی متولیان و دستاندرکاران امر آموزش و تربیت تبدیل شده است. از این رو در این مقاله سعی شده است تا با مقایسه میزان تمایل به سبک زندگی اسلامی - ایرانی در حوزه اوقات فراغت برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی بر روی 60 نفر از دختران دانش آموز دوره متوسطه شهری و روستایی شهرستان آزادشهر، علاوه بر بررسی شیوع آسیب های اجتماعی، نوع فعالیت های انتخابی جایگزین را نیز مورد تحلیل قرار دهد. پژوهش حاضر از نوع میدانی است که با استفاده از آمار توصیفی و از طریق پرسشنامه به مقایسه میزان تمایل به سبک زندگی اسلامی - ایرانی در حوزه اوقات فراغت برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی در دختران دانش آموز شهری و روستایی دوره متوسطه 2 شهرستان آزادشهر در سال تحصیلی 95-94 پرداخته است. نتایج بررسی حاضر نشان داد که آسیب های اجتماعی، شبکه های اجتماعی، خشونت و دوستی های موقت به ترتیب بیشترین شیوع را در بین دانش آموزان دختر روستایی و شهری مذکور داشته و از بین فعالیت های انتخابی جایگزین نیز فعالیت های فرهنگی - هنری و قرایت قرآن را دانش آموزان مد نظر، بیشتر مورد اقبال قرار داده اند. همچنین با مقایسه میانگین ها مشخص گردید که بین نوع آسیب های اجتماعی و فعالیت های جایگزین در بین دانش آموزان شهری و روستایی تفاوت معنی داری وجود ندارد و در واقع آسیب های اجتماعی و فعالیت های جایگزین مشترکی در هر دو گروه رویت شد. در نتیجه یافته های این تحقیق به نظر می رسد استفاده از تکنولوژی های مختلف باعث توسعه آسیب ها در فضای روستایی شبیه به شهر ها گردیده و با عنایت به کمبود های متنوع در بافت روستاها لزوم توجه بیشتر به حوزه آسیب ها احساس می شود.

کلیدواژه ها:

سبک زندگی .اوقات فراغت.آسیب اجتماعی

نویسندگان

نرگس سادات سجادی

استان گلستان شهرستان آزادشهر خیابان گلزار شهدا کوچه رضوان 2 انتهای کوچه بن بست

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • رفیعی فر، شهرام و همکاران (3388. راهنمای جامعه ایمن، نشر ...
  • شاملو، سعید (3383. بهداشت روانی. انتشارات رشد. ...
  • هافمن، کارل و همکاران (3379. روانشناسی عمومی از نظریه تا ...
  • احمدی، احمد (3373. مسایل نوجوانان و جوانان. انتشارات ترمه مشعل. ...
  • بیانی، احمد (1378). روش های تحقیق و سنجش در علوم ...
  • صدیق سروستانی، رحمت الله (1386). آسیب شناسی اجتماعی _ جامعه ...
  • افروز، غلامعلی (1381). آسیب های اجتماعی ریشه ها و چا ...
  • نمایش کامل مراجع