بررسی ارتباط بین وجدان کاری و بهره وری سازمانی در مدیریت آموزش و پرورش شهرستان مهاباد

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی اقتصاد،مدیریت،حسابداری با رویکرد ارزش آفرینی
  • کد COI اختصاصی: MAVC04_205
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 468
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهران مولوی

استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد

لیلا سیدی

دانش آموخته ی رشته ی مدیریت دولتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد

چکیده

ارتقاء کشور و بهره وری ملی در سایه کار و تلاش میسر خواهد شد و زمانی می توان به این هدف دست یافت که مایه اصلی این تلاش یعنیمجموع انسان های تلاشگر، کارطلب و مجهز به وجدان های بیدار در جامعه موجود باشد. منابع غنی، طبیعی، فرصتهای گسترده تولید و صحنههای بکر عمل، هیچ یک به ثمر نخواهد رسید مگر آنکه وجدان های کاری در جامعه ترویج و ارزش کار در آحاد جامعه درونی شده باشد،لذا می طلبد جهت توسعه و پیشرفت جامعه، نیروی انسانی ماهر و کارآزموده، رعایت وجدان کاری را سرلوحه فعالیت های خود قرار داده ودر جهت رسیدن به نظم اجتماعی و بهره وری جامعه از آن غفلت نورزد. جهت مبانی نظری، پیشینه تحقیق و تبیین نمای کلی سرانجام کار ازروش کتابخانه ای و جهت اجرای عملی کار و گردآوری داده- ها و سایر مراحل اجرا از روش میدانی استفاده می شود. جامعه ی آماریتحقیق شامل کلیه مدیران آموزش و پرورش شهرستان مهاباد می باشد که حجم نمونه آن 160 نفر است که با ستفاده از فرمول کوکرانمحاسبه گردیده و از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبتی برای انتخاب نمونه استفاده شد . به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش آمارتوصیفی- استنباطی استفاده شد و ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه وجدان کاری با پایایی (α=0/918) بر اساس مدل سه شاخکی وپرسشنامه محقق ساخته بهره وری با پایایی (α=0/929) تهیه شده است. یافته ها و نتایج تحقیق نشان می دهد که بین وجدان کاری و بهره وری سازمانی و زیر متغیرهای آنها یعنی عوامل ساختاری ، عوامل محیطی و عوامل رفتاری با ضریب (0/001)، ارتباط معناداری وجود دارد. همچنین نتایج تحقیق نشان میدهد عوامل محیطی با میانگین رتبه 420/49 بیشترین و عوامل ساختاری با میانگین رتبه 246/93 کمترین تاثیر را بر بهره وری سازمانی دارا می باشند. (p< 0/001)

کلیدواژه ها

وجدان کاری، بهره وری سازمانی، عوامل محیطی، عوامل ساختاری، عوامل رفتاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.