تاثیر رویکرد هرمنوتیک در طراحی فضاهای نمایشی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش ملی پژوهش های کاربردی در افق های نوین عمران و معماری
  • کد COI اختصاصی: NCCEA01_156
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 731
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد شفیعی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان،

رضا افهمی

دکتری پژوهش هنر، عضو هیات علمی دانشکده هنرومعماری دانشگاه تربیت مدرس تهران.

چکیده

مقاله حاضر با بررسی تاثیر رویکرد هرمنوتیک در طراحی فضاهای نمایشی انجام شده است.دانش هرمنوتیک کشف پیام ها،نشانه ها و معانی یک متن یا پدیده است.از آن جایی که هنر نمایش حرفی برای گفتن دارد بنابراین معنایی معتبر و تبیین شدنی دارد که می توان آن را با رویکرد هرمنوتیک تاویل کرد. اگر بتوان نمایش را همچون عملی اتصال دهنده که اجرا کننده و تماشاچی را به هم مرتبط می کند بررسی کرد آن گاه معماری ایرانی با داشتن جانمایه عرفانی و پیوند با عمیق ترین مفاهیم هرمنوتیکی به مثابه یک نمایش است که در جریان پرده های نمایش به توصیف دنیایی انتزاعی می پردازد که باید توسط بیننده درک و رمزگشایی شود و این امر با رویکرد هرمنوتیک انجام می پذیرد. در نتیجه مخاطب باید خود را بخشی از این نمایش بداند و با توجه به فهم و دریافت خود به تاویل آن بپردازد

کلیدواژه ها

هنرهای نمایشی،هرمنوتیک،دریافت مخاطب،معماری ایرانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.