داستان ضحاک ازمسخ تا جاودانگی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: کنگره بین المللی زبان و ادبیات
- کد COI اختصاصی: LPMCONF01_1140
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 537
نویسندگان
کارشناسی ارشد زبان وادبیات فارسی،آموزش وپرورش استان خراسان رضوی، منطقه تبادکان
چکیده
داستان ضح اک تراژدی پایان ناپذیر مسخ است.ماجرای پایان ناپذیربردگی انسان واستمرارتفکر شیطانی است که درآغازآفرینش شکل گرفته است.اندیشه به بردگی کشاندن مسخ ناشدگان نسل آدم است .جریان نخبه کشی ، هدفابلیس قسم خورده ،که در وحشیانه ترین شکل خود یعنی مغزسرآدمیان راخوراک ماران کردن رخ نموده است .نمادی ونمودی ازاستثمار فکری انسان ونابودی زمینه های رشد اندیشه دینی وعقلانی وخشکاندن سرچشمه های خردگرایی ودینخواهی که ریشه دردل وهویت خداجوی انسان دارد.نتایج این بینش شیطانی ،رواج هرج ومرج وفساد درتمام لایه ها ونهادهای جامعه عصر ضحاک است.جنگ ونزاع اصلی ترین زبان گفت وگو و تعامل انسان هاست ومعنا وهدف زندگی تنازع برای بقا . تثلیث خدا ، انسان وشیطان شالوده وتنه اصلی این داستان را شکل داده است. انسان در رابطه با خدافریدون ودرارتباط با شیطان ضحاک می شود وبه تعبیر قرآن در اسفل السافلین ) تین ، 5( رانده می شود . گره خوردگی حماسه واسطوره دروجود ضحاک استمرار جریان همیشه سیال تفکروبینش شیطانی در جامعه انسانی است .اما کاوه درکجای این تراژدی ایستاده است پرسشی است که برای رسیدن به پاسخی مناسب تحلیل زمینه های اجتماعی عصر اورابهانه این پژوهش کرده استکلیدواژه ها
تراژدی، ضحاک،بینش شیطانی،نخبه کشیمقالات مرتبط جدید
- بررسی گذرا بودن عالم محسوسات در رباعیات بیدل دهلوی
- نقش بحران های هویتی در شعر شاعران معاصر ایران: مطالعه ای تطبیقی بر بحران های فرهنگی، جنسی، اجتماعی و زبانی
- بررسی مولفه های نقد اجتماعی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد در اشعار نیما و سایه
- هوش مصنوعی و تحول در آموزش ادبیات فارسی: چالش ها و فرصت ها
- علوم و فنون ادبی در عصر هوش مصنوعی: بازتعریف روش های تدریس و پژوهش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.