بررسی ویژگیهای برجسته سازی کلام درمنظومه حیدربابایه سلام سروده ی شهریار
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: کنگره بین المللی زبان و ادبیات
- کد COI اختصاصی: LPMCONF01_0975
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1159
نویسندگان
کارشناس ارشد زبان شناسی همگانی
چکیده
سید محمد حسین شهریار شاعر نام آور معاصر منظومهای با عنوان حیدربابایه سلام دارد که به زبان ترکی آذری سروده است. وی در این منظومه از بدایع هنری و صنایع شعری فراوانی سود جسته است که در رسالهی حاضر به بررسی کلیهی بندها و ابیات منظومه بر اساس نظریهی لیچ موارد برجستهسازی آنها پرداخته و امثله و شواهد کافی در قاعدهافزایی و قاعدهکاهی و جهات دیگر برجستهسازی وتفکر اسطوره ای پرداخته شده است. ویژگیهای ناتورالیستی و طبیعتگرایی منظومهی مسحور کننده، زبان و بیان سادهی آن را بسیار برجسته کرده است. انطباق اصول برجستهسازی در منظومه، و اصولابررسی جهات برجستهسازی آن مورد توجه این تحقیق بوده است. در این مقاله در بحث برجسته سازی از انواع انسجام و پیوستگیهای درونی منظومه نیز بحث شده است. این پیوستگیهای در زیر ساختار صوری و فرمال این منظومه به صورتنهفته باقی مانده است. میزان توانایی یک ذهن خلاق تماما بستگی به خلق همین پیوستگیهای درونی و ماهوی دارد که یک شاعر را از دیگری متفاوت میسازد. در این رساله پر از بحث مستوفی پیرامون ظرایف و دقایق هنری و زبان شناختی گویش آذری شهریار، موارد مهم قاعده افزایی و قاعدگاهی در منظومه حیدربابایه سلام با اصول استخراج آماری در جدولی خاص تنظیم گردیده است که امیدواریم جهت پژوهش های آینده در این زمینه قابل استفاده پژوهشگران باشدکلیدواژه ها
برجسته سازی، قاعده افزایی، قاعده کاهی، طبیعتگرایی، تفکر اسطوره ایمقالات مرتبط جدید
- بررسی گذرا بودن عالم محسوسات در رباعیات بیدل دهلوی
- نقش بحران های هویتی در شعر شاعران معاصر ایران: مطالعه ای تطبیقی بر بحران های فرهنگی، جنسی، اجتماعی و زبانی
- بررسی مولفه های نقد اجتماعی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد در اشعار نیما و سایه
- هوش مصنوعی و تحول در آموزش ادبیات فارسی: چالش ها و فرصت ها
- علوم و فنون ادبی در عصر هوش مصنوعی: بازتعریف روش های تدریس و پژوهش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.