توصیف دستوری گویش فارسی وانی در حاشیه ی تفتان
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: کنگره بین المللی زبان و ادبیات
- کد COI اختصاصی: LPMCONF01_0956
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1248
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته ی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه سیستان و بلوچستان
دانشیار زبان و ادبیات فارسی دانشگاه سیستان و بلوچستان
چکیده
گویش پارسی وانی، گویشی رایج در اطراف تفتان در شمال بلوچستان می باشد که مردم آن ناحیه بدان تکلم می کنند.بسیاری از واژه های محذوف یا کم کاربرد زبان فارسی را می توان در آن یافت. این گویش تا کنون به صورت علمی وزبانشناختی مورد بررسی قرار نگرفته است. پژوهش حاضر با عنوان توصیف دستوری گویش فارسی وانی در حاشیه ی تفتان به بررسی ویژگیهای آوایی، صرفی و نحوی این گویش و مطابقت آن با فارسی معیار می پردازد. روش بکار رفتهدر این بررسی، روش میدانی و جامعه ی آماری آن نیز متشکل از گویشوران سالخورده و عموما بی سواد حاشیه ی تفتانمی باشد. نتایج این بررسی بر این نکته تاکید دارند که از دیدگاه واجشناختی، صرفی، نحوی و واژه شناختی این گویش دارای تفاوتهایی با زبان فارسی معیار می باشد که می توانند کور سویی فراروی زبانشناسان و پژوهشگران زبان فارسی جهت ریشه یابی و اثبات همانندی زبان فارسی و گونه های آن با دیگر زبانهای هند و اروپایی باشندکلیدواژه ها
زبان، گویش، دستور، فارسی وانی، تفتانمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.