بررسی تطبیقی دو آرایه ی ادبی استعاره مکنیه و کنایه در مرزبان نامه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنگره بین المللی زبان و ادبیات
  • کد COI اختصاصی: LPMCONF01_0839
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1798
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهناز فقهی

چکیده

دو آرایه ی ادبی استعاره و کنایه به صورت گسترده در ادب فارسی استعمال شده است از میان انواع استعاره، استعاره مکنیه یا کنایی کاربرد وسیع تری دارد . در استعاره ی مکنیه گاه مستعار منه محذوف انسان یا حیوان است این قسم از استعاره یمکنیه به تشخیص یا جان بخشی و جاندارانگاری معروف است. بخشی دیگر از استعاره ی مکنیه آنیمیسم است که در این حالت همه چیز جاندار انگاشته می شود .اما کنایه و اقسام آن هم از پرکاربردترین آرایه ها در پهنه ی ادبیات است. دراین پژوهش ابتدا به تعریف این دو آرایه ادبی می پردازیم ، سپس چگونگی استفاده از آنها را در کتاب مرزبان نامه تالیف سعدالدین وراوینی مورد بررسی قرارمی دهیم. از ویژگی های سبکی این کتاب که به نثر فنی نوشته شده استفاده ی فراوان از صناعات ادبی است

کلیدواژه ها

استعاره مکنیه ، کنایه، سعدالدین واروینی، مرزبان نامه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.