بن مایه های ادب پایداری در اشعار عارف قزوینی و احمد شوقی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: کنگره بین المللی زبان و ادبیات
- کد COI اختصاصی: LPMCONF01_0836
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 469
نویسندگان
دانشجوی دکترای زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه آزاد واحداسلامی واحد نجف آباد
چکیده
ادبیات پایداری ، نوعی از ادبیات متعهد و ملتزم است که از طرف مردم و پیشروان فکری جامعه در برابر آنچه حیات معنوی و مادی آنها را تهدید می کند به وجود می آید و به عنوان گونه ای خاص از ادبیات که بیانگر ستیز ملت ها در برابر تجاوزبیگانگان و ستم ستمکاران است،دارای مفاهیمی والا و ویژگی های خاص خود می باشد.حضور استعمار ملت های جهان اسلام همواره با این مسیله روبرو بوده اند. عارف قزوینی شاعر ایرانی و احمد شوقی، شاعران ادبیات پایداری هستند که به انعکاسجلوه های پایداری ملت خود در برابر بیگانگان و استعمار در اشعارشان پرداخته اند. این پژوهش برآن است که به توصیف ومعرفی بن مایه های ادبیات پایداری در اشعار این دو شاعر معاصر ایران و عرب بپردازد و اشعار آنان را مقایسه کند.از مولفه ها و بن مایه های مشترک ادبیات پایداری در سروده های این دو شاعر: عشق به وطن، بیداری مردم با یادآوری پیشینه تاریخی ، دعوت به مبارزه، ستایش شهید و شهادت، ستایش قهرمانان که در شعر هر دو شاعر بازتاب های مشابه و متفاوتی یافته استکلیدواژه ها
ادب پایداری، عارف قزوینی، ایران ، احمد شوقی، مصرمقالات مرتبط جدید
- بررسی گذرا بودن عالم محسوسات در رباعیات بیدل دهلوی
- نقش بحران های هویتی در شعر شاعران معاصر ایران: مطالعه ای تطبیقی بر بحران های فرهنگی، جنسی، اجتماعی و زبانی
- بررسی مولفه های نقد اجتماعی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد در اشعار نیما و سایه
- هوش مصنوعی و تحول در آموزش ادبیات فارسی: چالش ها و فرصت ها
- علوم و فنون ادبی در عصر هوش مصنوعی: بازتعریف روش های تدریس و پژوهش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.