مدح پیامبر(ص) واهلبیت(ع) در اشعار معروف عبدالمجید
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: کنگره بین المللی زبان و ادبیات
- کد COI اختصاصی: LPMCONF01_0735
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 461
نویسندگان
استاد گروه زبان و ادبیات عرب دانشگاه رازی
کارشناس ارشد زبان و ادبیات عرب دانشگاه رازی
چکیده
یکی از شاخههای بارز شعری، شعر شیعیاستکه از صدر اسلام تاکنون، نقش مهمی در بیان احساسات شاعران نسبت به باورهای دینی وعقاید مرتبط به شیعه، ایفانمودهاست. در عصر کنونی با توجه به مسایلی از قبیل؛ تبلیغات وسیع علیه مکتب تشیعوهمچنین بیداری اسلامی، انتشار وافزایش ایننوع شعر، شتابگرفتهاست. معروف عبدالمجید، شاعر معاصر مصری، ازجمله شاعرانیاستکه پس از پذیرش مکتب تشیع، بهسرودن اشعار وقصاید شیعی زیبا وسرشار از عاطفه صادق وپویا، همتگمارده،اما اشعارش، با وجود داشتن معانی متین وتاثیرگذار، از نگاه پژوهشگران عرصه شعر شیعی، پنهانمانده است وهمین امر ما رابرآن داشت تا ضمن مراجعه به اشعار گرانسنگ او، درونمایههای شعر شیعی آنرا استخراج وتحلیل نماییم تا زمینه معرفی بیشاز پیش اینشاعر به جامعه علمی تشیع وخوانندگان آثارش فراهم گرددنتایج بهدستآمده از مطالعه اشعار وی حاکی از آن استکه در میان مضامین شیعی موجود در دیوان او، ارادت به ایمه علیهم السلام ؛ امام علی(ع)، امام حسین(ع)، امام رضا(ع) وامامزمان(عج) وولایتمداری واظهار تشیع، همچون نگینی بر تارک اشعارش میدرخشد. وی با زبانی صریح وبدور از پیچیدگی، عشق وارادت خود را نسبت به اهلبیت(ع) با شیوهای محکم واستوار بهتصویرکشیدهاستکلیدواژه ها
معروف عبدالمجید، شعر متعهد، دیوان بلون الغار بلون الغدیرمقالات مرتبط جدید
- بررسی گذرا بودن عالم محسوسات در رباعیات بیدل دهلوی
- نقش بحران های هویتی در شعر شاعران معاصر ایران: مطالعه ای تطبیقی بر بحران های فرهنگی، جنسی، اجتماعی و زبانی
- بررسی مولفه های نقد اجتماعی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد در اشعار نیما و سایه
- هوش مصنوعی و تحول در آموزش ادبیات فارسی: چالش ها و فرصت ها
- علوم و فنون ادبی در عصر هوش مصنوعی: بازتعریف روش های تدریس و پژوهش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.