نوآوریهای صنوبری اندلس در توصیف پدیده های آسمانی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: کنگره بین المللی زبان و ادبیات
- کد COI اختصاصی: LPMCONF01_0621
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 570
نویسندگان
دبیر دبیرستان شاهد شهید حیدری- متوسطه اول شهرستان ایلام
چکیده
فن وصف به عنوان فنی مهم وموثر در زدودن غبار ابهام از دنیای پر رمز وراز شعر، از دیرباز در تصویرپردازیهای شاعران خودنمایی کرد، این فن بعدها چنان موثر وبا ارزش گردید که به عنوان پایه شعر، آراستهگر وتزیین کننده صورتهایشعری وترسیمگر تصویرهای شگفتی از طبیعت گردید. در میان شاعران تصویرپرداز، صنوبری اندلس یعنی ابن خفاجه وصف رابه عنوان ابزاری برای تصویرپردازی صورتهای نقلی و وجدانی خود برگزید وبه شاعری درونگرا وبرونگراشهرت یافت؛ بهره وی از این فن چنان است که وصف طبیعت وعناصر آن بر همه اغراض شعریش سایه گسترانده است وچنان طبیعت در نظرش با ارزش گشت که بدان سوگند یاد کرد وبه باغبان وعاشق طبیعت ملقب گردید. او طبیعت را جایگاه غمها وشادیها وتاملات خود برگزید، وبه مانند شاعران طبیعتگرای معاصر مشکلات زندگی خود را درناموسطبیعت یافت. ابن خفاجه در تاریخ به شاعر وصفپرداز مشهور است، چرا که حجم بیشتر دیوانش را وصف طبیعت تشکیل میدهد. توصیفات وی، از زندهترین توصیفات در ادب اندلس وحتی سرزمینهای اسلامی به شمار رفته چرا که برهمهعناصر طبیعتی که در دیوانش به کار برده، جامهی حرکت وحیات پوشانده است که نمایانگر قوه سرشار خیال پردازیاوست. او در توصیفات پدیده های آسمانی به توصیف آسمان، خورشید، باران، برف، ابر، رعد و برق، فلق و شفق پرداختهو شیوههای نوین ومنحصر به فردی رابه کار گرفته که شعر وی را زیبا ودلانگیز ساخته است. وی همچنان مانند ستارهای بر آسمان ادب عربی می درخشد ونامش در میان عاشقان وشیفتگان طبیعت جاودانه شده است.کلیدواژه ها
وصف، پدیده های آسمانی، ابن خفاجه، نوآوری، اندلسمقالات مرتبط جدید
- بررسی گذرا بودن عالم محسوسات در رباعیات بیدل دهلوی
- نقش بحران های هویتی در شعر شاعران معاصر ایران: مطالعه ای تطبیقی بر بحران های فرهنگی، جنسی، اجتماعی و زبانی
- بررسی مولفه های نقد اجتماعی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد در اشعار نیما و سایه
- هوش مصنوعی و تحول در آموزش ادبیات فارسی: چالش ها و فرصت ها
- علوم و فنون ادبی در عصر هوش مصنوعی: بازتعریف روش های تدریس و پژوهش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.