بررسی موانع ارتقای تجارت الکترونیک فرش با تکیه بر بازار فرش تبریز

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دهمین کنگره پیشگامان پیشرفت
  • کد COI اختصاصی: KPIP10_268
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 751
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد اسدزاده

دانشیار گروه اقتصاد، دانشکده اقتصاد، مدیریت و بازرگانی دانشگاه تبریز

امین تسلیمی بابلی

دانشجوی دکتری اقتصاد، دانشکده اقتصاد، مدیریت و بازرگانی، دانشگاه تبریز،

شبنم محمدی

کارشناس ارشد فرش دانشگاه هنر اسلامی تبریز

صابر خداوردیزاده

دانشجوی دکتری اقتصاد، گروه اقتصاد ، دانشکده اقتصاد، مدیریت و بازرگانی، دانشگاه تبریز

چکیده

با توسعه فناوری اطلاعات و گسترش روز به روز اینترنت در سطح جهان، تجارت الکترونیکی نیز جایگاه مهمی یافته است. در این میان ایران نیز ناگزیر، به چنین عرصهای خواهد پیوست. در جامعه اطلاعاتی، استفاده بهینه از اطلاعات و تدارک سود بیشتر، موردنظر است. اینترنت، خصوصا0 وب منبع عظیمی از اطلاعات است که روز به روز بر حجم آن افزوده می شود. بیشک بهرهگیری از فناوری اطلاعات یکی از حلقههای لازم برای افزایش ارتباطات تعاملی با مشتریان و کارایی تجاری در اقتصاد ملی است. بنابراین پدیده تجارت الکترونیک از ضروریات تجارت در قرن حاضر می باشد، از آنجایی که در سالهای اخیر شاهد روند کاهش صادرات فرش ایران و حضور چشم گیر کشورهای رقیب در این عرصه بوده ایم. با بررسیهای انجام گرفته شده یکی از دلایل این روند نزولی در صادرات فرش، نبود تجارت الکترونیک در این حوزه میباشد. تاکنون پژوهشهای متعددی در این زمینه صورت پذیرفته است، اما جهت ارتباط با حلقه های اصلی تجارت فرش در ایران، تجار بازارهای فرش، که در این زمینه دارای تجربه زیادی میباشند، مرکز توجه قرار داده شده و سعی شده است، تا با تمرکز بر بازار فرش، دلایل عدم استقبال از تجارت الکترونیک و موانع موجود در این عرصه را بررسی نمود. این مقاله بیشتر با تکیه بر دلایل ارایه شده از سوی تجار فرش تبریز و به روش توصیفی - تحلیلی انجام شده و جمع آوری اطلاعات به صورت میدانی، با ابزار مصاحبه و حضور در بازارهای فرش تبریز و نیز به صورت کتابخانهای، انجام شده است.

کلیدواژه ها

فرش دستباف، تجارت الکترونیک، بازار تبریز، موانع صادرات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.