نگاهی تطبیقی به اقتصاد کشور بر اساس اندیشه های اقتصادی امام صادق (ع)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دهمین کنگره پیشگامان پیشرفت
  • کد COI اختصاصی: KPIP10_210
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 352
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین گل زرد

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی دانشگاه محقق اردبیلی

پریسا علیزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه

هدی غفاری مجلج

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

تحقیق حاضر با هدف بررسی تطبیقی اقتصاد کشور با معیارهای مورد نظر امام صادق (ع) می باشد. یکی از بارزترین امتیازهای جوامع ایده آل، داشتن اقتصادی سالم، پویا و وجود مجریان فعال، متعهد و کاردان در عرصه های اقتصادی است. پیامبران الهی نیز برای ایجاد قسط و عدالت در سطح وسیع آن در میان اقشار مختلف جامعه و تامین نیازهای مادی مردم و آبادانی و آسایش آنان به وسیله توزیع عادلانه امکانات، سرمایه ها، ایجاد زمینه های مناسب، اطلاع رسانی همگانی و بالاخره ترویج احسان، نیکوکاری و خدمت رسانی کوشیده اند تا مردم را به سوی سعادت و نیک بختی سوق دهند. این تلاشها که در جهت تحقق بخشیدن به مقاصد الهی و اهداف آسمانی ادیان توحیدی و پیامبران و فرستادگان از سوی خداوند متعال انجام می گیرد، به منظور فراهم نمودن زمینه های عبودیت و قرب الهی برای عموم انسانهای سعادت طلب و حقیقت خواه می باشد. جامعه آماری شامل تمامی فعالان اقتصادی کشور و برای نمونه به 50 نفر فعال اقتصادی اکتفا شد. روش تحقیق مشاهده ای و مصاحبه با آنان بوده و نتایج حاکی از آن است که معیارهای اقتصادی گفته شده در دین اسلام و به ویژه مدنظر امام صادق (ع) در جامعه اسلامی ایران کمتر به چشم می خورد و در حد متوسط و در بعضی مواقع رو به پایین است.

کلیدواژه ها

اقتصاد اسلامی، مکتب امام صادق (ع)، اقتصاد ایران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.