بررسی علل و عوامل برانگیزاننده و بازدارنده ی اقتصاد مقاومتی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دهمین کنگره پیشگامان پیشرفت
- کد COI اختصاصی: KPIP10_135
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 542
نویسندگان
کارشناس ارشد شیعه شناسی/ جامعه شناسی، دانشگاه اصفهان
دانشجوی دکتری مهندسی صنایع، دانشگاه خوارزمی تهران
کارشناس ارشد اقتصاد کشاورزی، دانشگاه ارومیه
آموزگار و دبیر آموزش و پرورش شهرستان نجف اباد
چکیده
اقتصاد مقاومتی یکی از مهمترین مفاهیم اقتصادی- سیاسی مطرح شده توسط رهبر معظم ایران در سال 1389 می باشد که دارای علل و عوامل برانگیزاننده و بوجود آوردنده و همچنین دارای علل و عواملی بازدارنده ی مختلف می باشد. پژوهش حاضر که با استفاده از روش توصیفی – تحلیلی و با مررو منابع کتابخانه ای و مروری انجام گرفته است، به دنبال پاسخ به این سوال می باشد که، مهمترین علل و عوامل برانگیزاننده و تقویت کننده ی و در مقابل بازدارنده و تضعیف کننده ی اقتصاد مقاومتی چه می باشد در نتیجه مشخص شد که مهمترین علل و عوامل برانگیزاننده و تقویت کننده ی اقتصاد مقاومتی را در دو سطح داخلی و خارجی می توان تقسیم بندی نمود. در سطح داخلی اموری همچون؛ قناعت داشتن، پرهیز از اسراف و تبذیر، تقویت فرهنگ جهادی در حیطه ی اقتصادی، صرفه جویی و اعتدال در امور، و در سطح خارجی و بیرونی اموری چون؛ پرهیز از مصارف کالاهای خارجی، و بی توجهی به تحریم ها و تهدیدها و کاهش واردات، از عوامل تقویت کننده و برانگیزاننده ی اقتصاد مقاومتی می باشند و در رابطه با عوامل بازدارنده نیز می توان آنها را در دو سطح داخلی و خارجی تقسیم بندی و مطرح نمود که در سطح داخلی اموری چون؛ اسراف، تبذیر و رواج مصرف گرایی و عدم توجه به توانایی و دانش خویش و تجمل گرایی و در سطح خارجی عواملی چون؛ توجه شدید به مصرف کالای بیگانه، از خود بیگانگی مصرفی، واردات بی رویه از عوامل باز دارنده ی اقتصاد مقاومتی می باشند. به همین خاطر ضرورت دارد این علل و عوامل بهتر شناخته شده و علل و عوامل برانگیزاننده در همه ی سطوح جامعه معرفی و تقویت و علل و عوامل بادارنده نیز از جامعه طرد و کنار زده شوند.کلیدواژه ها
علل و عوامل، اقتصاد مقاومتی، برانگیزننده، بازدارندهاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.