ارزیابی تاثیر عیار سیمان و درصد میکروسیلیس بر مشخصات مکانیکی بتن غلتکی روسازی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران(مهندسی سازه و مدیریت ساخت)
  • کد COI اختصاصی: SECM01_307
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 929
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد زرگر

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی و مدیریت ساخت، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه فردوسی مشهد

هاشم شریعتمدار

دانشیار دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

یک انتخاب آگاهانه و تغییر رویکردی مناسب در بخش راهسازی که سالانه میلیون ها دلار از سرمایه ملی را به خود اختصاص می دهد، میتواند منجر به حفظ سرمایه و ارزآوری زیادی برای کشور شود. افزایش هزینه ساخت راه ها به دلیل بالا بودن قیمت قیر، منجر به کاهش نرخ رشدحمل و نقل در اقتصاد کلان کشور، کند شدن سرعت توسعه راهسازی و برهم خوردن توازن در توسعه کشور می گردد. در ایران با وجود مصالحکافی، به دلیل ارزان بودن قیمت قیر در سالهای پیشین، معرفی نشدن گزینه های مناسب جایگزین و در مواردی نبود دانش فنی- اجرایی و تجهیزات مورد نیاز، اجرا و ساخت رویه های بتنی متداول نشده است. هدف این مطالعه آزمایشگاهی، بررسی تاثیر عیار سیمان و سه درصد (5%،%10 و 15 %) میکروسیلیس جایگزین بر مشخصات مکانیکی بتن غلتکی است که به دلیل دشواری نمونه گیری کمتر مورد بررسی قرار گرفته است.برای این منظور 8 طرح اختلاط که در 5 طرح، عیار سیمان از (250kg/m(3 تا (350kg/m(3 تغییر و سه طرح اختلاط با عیار(325kg/m(3 و با سه درصد میکروسیلیس جایگزین، در نظر گرفته شده است. نتایج آزمایش مقاومت فشاری نشان می دهد رشد مقاومتی ناشی از افزایش عیار سیمان یکساننبوده و این رشد در درصدهای پایین عیار سیمان بیشتر از درصدهای بالاست. افزودن میکروسیلیس در درصد های پایین سبب افزایش مقاومتشده ولی در درصدهای بالا تاثیر قابل توجهی مشاهده نشد. نتایج آزمون کشش نشان می دهد همانند تست فشاری با افزایش عیار سیمان، مقاومتکششی با شیب غیریکنواخت افزایش یافته است. طبق نتایج، اعداد در روش برزیلی به دلیل سطح بار یکنواخت نسبت به روش اروپایی کمتر بدستآمده است. نتایج آزمون خمشی تیر منشوری نشان می دهد ضمن همگنی این نتایج با نتایج آزمون مقاومت فشاری، عموما مقاومت خمشی بتنهای غلتکی بین 10-20 درصد مقاومت فشاری می باشند.

کلیدواژه ها

بتن غلتکی روسازی، عیار سیمان، میکروسیلیس، مقاومت خمشی، مقاومت فشاری، مقاومت کششی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.