ضرورت و نحوه کاهش هزینه ها و افزایش سرعت قالب بندی حین طراحی مقاطع بتنی، مطالعه موردی قالب بندی دیوار حایل رمپ پل

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران(مهندسی سازه و مدیریت ساخت)
  • کد COI اختصاصی: SECM01_267
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 474
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی شهرآبادی

کارشناس اجرای پل، گروه تخصصی شهید رجایی

محمد شیخ پور

سرپرست کارگاه پل، گروه تخصصی شهید رجایی

چکیده

قالب ابزار ساخت مقاطع بتنی محسوب می شود. قالب ها علاوه بر ایجاد شکل و اندازه ی مورد نظر در بتن، موقعیت و راستای آن را نیز کنترل میکنند. اما مفهوم قالب بندی بسیار وسیع تر از قالب است. قالب بندی سازه ای موقت است که علاوه بر وزن خود، وزن بتن تازه ریخته شده و همچنینبارهای زنده شامل مصالح، تجهیزات و کارگران را نیز تحمل می کند. اهداف اصلی سه گانه در ساخت و قالب بندی : کیفیت، ایمنی و صرفه اقتصادیمی باشد. صرفه اقتصادی نکته ای اساسی است، چرا که هزینه قالب بندی ممکن است بالغ بر 35 تا 60 درصد هزینه سازه بتنی باشد و صرفه جوییدر این زمینه به هوشمندی و تجربه ی مهندسین اجرا بستگی دارد. قضاوت در مورد انتخاب مصالح و تجهیزات، برنامه ریزی ساخت و روشهای برپاییو برنامه ریزی استفاده مجدد از قالب ها موجب تسریع کار و کاهش هزینه ها می شود. ضمنا مهندس اجرا می تواند با در نظر داشتن مشخصات صرفهی اقتصادی قالب بندی در زمان طراحی سازه و کاهش هزینه ی قالب بندی نقش بسیار موثری داشته باشد. در زمان طراحی و ساخت قالب بندیمی بایست بدون فدا کردن کیفیت و ایمنی، دسترسی به حداکثر صرفه ی اقتصادی را مدنظر داشت. در این بررسی با تلاش مهندسین اجرای یکی ازکارگاه های پل گروه تخصصی شهید رجایی، با توجه به قالب های موجود و تجهیزات کارگاهی، طرح ابتدایی قالب بندی دیوار رمپ پل که توسطمشاور ارایه شده بود، پس از انجام محاسبات و تحلیل های نرم افزاری تغییر و سرعت ساخت آن به میزان 7 / 1 برابر افزایش و هزینه های برپایی وبرچیدن قالب نیز 10 درصد کاهش یافت.

کلیدواژه ها

طراحی قالب، مدل اجزای محدود قالب، کاهش هزینه قالب بندی، افزایش سرعت اجرای قالب بندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.