مطالعه تاثیر بارهای انفجاری روی ساختمان های منظم بتنی با سیستم قاب خمشی و دیوار برشی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران(مهندسی سازه و مدیریت ساخت)
  • کد COI اختصاصی: SECM01_170
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 479
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود آزاددهقان

دانشجوی کارشناسی ارشد، فنی مهندسی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

بیت الله بدرلو

استادیار سازه گروه عمران، دانشکده فنی و مهندسی، - دانشگاه صنعتی قم

ابوالفضل آزاددهقان

کارشناسی ارشد مکانیک

چکیده

قاب خمشی با دیوار برشی بتنی یکی از متداول ترین سیستم های ساخت و ساز در کشورمان است که برای کاربرد هایمسکونی، آموزشی، درمانی و ... استفاده گسترده دارد. با فزایش جنگ در دهه های اخیر در نقاط مختلف جهان و همچنین احتمال وقوع حملاتتروریستی و انفجار ها نیاز به بررسی این سیتم در برابر بار های انفجاری محسوس میباشد،با توجه به اینکه اکثر آیین نامه های داخلی وخارجی ساختمان های مسکونی،اداری،درمانی و ... سیستم قاب خمشی با دیوار برشی بتنی را تنها برای بارگذاری لرزه ای مورد بررسی قرارمی دهند نیاز به مطالعه بیشتر در این زمینه از نیاز های مهندسی سازه میباشد. در این تحقیق یک سازه بتن مسلح پنج طبقه با سیستم قابخمشی و دیوار برشی بتنی با پلان منظم تحت بار گذاری انفجار قرار گرفت، قدرت انفجار و فاصله انفجار از سازه از متغیر های این تحقیقمی باشد.قدرت انفجار شبیه سازی شده در این مقاله معادل 1000 و 500 کیلوگرم تی ان تی با فواصل کارگذاری 5 و 10 متری از سازه بودهاست. انرژی مستهلک شده پلاستیک،سرعت انتشار تنش،نیرو های محوری ستون و دیوار برشی و همچنین تغییر شکل های سازه مورد بررسیقرار گرفت و مشاهده گردید رفتار سازه برای حالت های مختلف از بار گذاری انفجار متفاوت می باشد، اطلاعات به دست آمده در این مقالهمی تواند به درک صحیح رفتار این نوع سازه تحت بار انفجاری کمک نماید.

کلیدواژه ها

بارگذاری انفجاری، قاب خمشی با دیوار برشی، فاصله از منبع انفجار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.