بررسی اثر آرایش های مختلف قرارگیری مهاربند ماکرو با میراگر ویسکوز در پاسخ های لرزه ای سازه های دارای مهاربند ماکرو

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران(مهندسی سازه و مدیریت ساخت)
  • کد COI اختصاصی: SECM01_155
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 361
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزین قوی بازو

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه عمران، واحد علوم و تحقیقات آذربایجان شرقی، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران

طالب مرادی شقاقی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه عمران، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران

چکیده

سیستم مهاربند ماکرو به عنوان یک گزینه مناسب جهت مقاوم سازی سازههای فولادی و بتنی می باشد. در این سیستم، بجای مهاربندی یک طبقهدر یک دهانه، چند طبقه در چند دهانه مهاربندی می گردد. از اینرو می تواند باعث افزایش سختی سازه گردد. بنابراین نحوه انتخاب دهانه ها و تعدادطبقات برای مهاربندی می تواند بسیار موثر باشد. لازم به ذکر است که برای جبران افزایش نیروی برشی ناشی از افزایش سختی سازه، می توان دراین سیستم ها از میراگرهای ویسکوز استفاده نمود. در این مقاله، سازه هایی با تعداد طبقات مختلف، در حالت های مختلفی با مهاربند ماکرو وهمچنین با مهاربند ماکرو به همراه میراگر ویسکوز در نرمافزار Sap2000 مدلسازی شده و تحت تحلیل های غیرخطی قرار گرفته اند. نتایج نشان می دهد که موقعیت قرارگیری مهاربندهای ماکرو با میراگر ویسکوز تاثیر قابل توجهی در روی پاسخهای لرزهای سازههای بتنی بلند داشته و انتخابتعداد دهانه بر اساس تعداد طبقات تغییر کرده و در پاسخ لرزه ای موثر می باشد.

کلیدواژه ها

مهاربند ماکرو، سختی، میراگر ویسکوز، مقاوم سازی، پوش آور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.